Nieuws - 9 maart 2021   16:22 Winterberg heeft de deuren weer geopend

Door:

Goed nieuws van onze vrolijke Oosterburen. het Duitse Winterberg heeft namelijk groen licht gekregen, een deel van het skigebied is vanaf vandaag weer open! 

Eindelijk een beetje positiviteit na alle ellende van de afgelopen maanden. In Winterberg hebben ze eindelijk te horen gekregen dat ze van de deelstaat Noordrijn-Westfalen de liften en pistes mogen openen, zodat er weer geskied kan worden in het populaire Duitse gebied.

Uiteraard zijn in Duitsland wel een hoop regels van kracht, waar ook Winterberg zich aan zal moeten blijven houden. Er moet bijvoorbeeld afstand gehouden worden en om dat strak te houden, heeft het skigebied een quotum gekregen van het maximaal aantal personen die op één dag aanwezig mogen zijn.

Reserveren verplicht

Bezoekers die naar Winterberg willen gaan, moeten vooraf een reservering doen en daarbij ook direct een skipas aanschaffen voor de tijd die je aanwezig wil zijn. Op deze manier kunnen ze de bezoekersstroom beter controleren en weet men zeker dat er niet teveel mensen in het gebied aanwezig zijn.

Op dit moment is nog niet alles open en wanneer je een pas gaat kopen, zal je moeten kiezen voor een halve of een hele dag. Passen voor een bepaald aantal uur zijn niet beschikbaar, al is er wel een verschil voor kinderen en volwassenen. Reserveren en een pas kopen kan via de website van het liftbedrijf in Winterberg.

Negatief reisadvies

Betekent dit dat je de auto kan pakken en vol gas naar Winterberg kan gassen? Nou, niet perse. Niemand zal je aan de grens stopzetten en je terug sturen, maar er geldt op dit moment nog altijd een oranje reisadvies op ‘oranje’, wat betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. En hoe leuk het ook is, een dagje skiën in Winterberg is nou niet bepaald noodzakelijk te noemen.

De Nederlandse overheid heeft het negatieve reisadvies onlangs nog verlengd en wanneer je toch richting Winterberg gaat, dan zal je bij aankomst in Nederland in quarantaine moeten gaan. Volgens de huidige regels (9 maart 2021) moet je na een reis naar Duitsland 5 dagen in thuisquarantaine. Vervolgens kan je getest worden bij de GGD en indien die test negatief is, mag je weer uit quarantaine.

Duitsland zelf is ook niet mild voor Nederlandse reizigers. Omdat Nederland volgens de Duitse regels nog een risicogebied is, moet je eigenlijk bij aankomst in Duitsland jezelf aanmelden via Einreise Anmeldung en vervolgens 10 dagen in quarantaine gaan. En ja, dan is een dagje Winterberg ineens wel een hele lange!

 

Foto: Dronepicr / Flickr

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws