Nieuws - 27 maart 2021   19:37 Winterberg na iets meer dan 2 weken waarschijnlijk weer gesloten

Door:

Iets meer dan twee weken na de opening van het Duitse gebied, staat de boel alweer op de tocht. Duitsland gaat naar een harde lockdown en waarschijnlijk moeten de gebieden gewoon weer sluiten! 

Op 9 maart kreeg Winterberg eindelijk de kans waar ze zo lang op hoopten, het gebied mocht weer open en er mocht weer geskied worden, voor het eerst in het hele seizoen. De opening ging gepaard met zware veiligheidsprotocollen om besmetting te voorkomen, maar het ziet er naar uit dat dat niet meer mag baten.

De Duitse overheid wil namelijk de teugels weer aanhalen en veel versoepelingen van tafel schuiven, omdat het niet goed gaat met de besmettingen bij onze Oosterburen. Duitsland kiest deze keer voor een regio-gevonden aanpak waarbij gekeken wordt naar de laatste zeven dagen en laat dat nu net de reden zijn dat Winterberg vreest voor komende maandag, waarop de cijfers geëvalueerd zullen worden en er waarschijnlijk strengere maatregelen komen voor de deelstaat waar Winterberg zich bevindt.

Voor Winterberg zelf zou het wel een klap zijn. Hoewel het gebied überhaupt niet heel lang open zou kunnen blijven, hebben ze wel geïnvesteerd in middelen om het veilig wintersporten mogelijk te maken en willen ze graag model staan voor andere branches met hun aanpak. Ze hebben bijvoorbeeld een sneltestcentrum geopend en is er een heel systeem ontwikkeld rondom het parkeren en geleiden van bezoeker stromen, alles om de veiligheid te waarborgen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws