Nieuws - 2 december 2015   11:11 Winterseizoen Chicky Clinics van start met Test & Ride

Door:

Dames opgelet, het wintersportseizoen is van start gegaan voor Chicky Clinics! Afgelopen weekend vond de eerste Test & Ride plaats in Snowplanet Spaarnwoude en Dees was namens Snowchamps aanwezig. Freestyle clinics, nieuwe gear, foto’s en nog veel meer staat er in het verslag op je te wachten die ze voor ons heeft geschreven, dus snel klikken!

Afgelopen weekend was het dan weer zover: de Test & Ride georganiseerd door Chicky Clinics. Voor degene die nog niet weten wat Chicky Clinics is zal ik je even bijpraten. Het is opgericht door Freeride Skiester Sanne de Jong en ze deelt haar passie voor extreme sporten met andere meiden. Er worden veel leuke tripjes, clinics en gezelligheid georganiseerd! Afgelopen zondag stonden er 30 dames alweer te popelen om aan het programma deel te nemen en de dag begon met een yoga sessie, voor een goede warming up en een relaxte mood.

Daarna hebben de meiden zich omgekleed en konden ze de baan op. Bij de test & Ride kunnen de dames verschillende boards en skis testen, want er was een heel test center aanwezig. Alle nieuwe boards en ski’s waren ter beschikking gesteld om ze te testen zodat je komende winter van alle pistes, parks en offpiste naar beneden kunt knallen!

Rond 12:30 uur begon de eerste clinic en die richtte zich op de techniek. Deze clinic was opgesplitst in drie groepen genaamd beginnend, gemiddeld en gevorderd. Het is natuurlijk weer de start van het seizoen, dus het was goed om alle technische snufjes weer eens boven water te halen na een lange zomer! Bij alle meiden ging het super goed, iedereen heeft veel geleerd en iedereen deed enthousiast mee.

Na ander halfuur was er ruimte om even te pauzeren en op te warmen in de bar en na een lekkere lunch sessie werden de warme choco’s weer ingeruild voor de dikke jas. Het was weer tijd om de baan op te gaan en wel om te beginnen met de freestyle clinic. Ook deze keer werd dit opgesplitst in drie categorieën en zelf gaf ik de gevorderde chicks les. Christel nam de gemiddelde groep voor haar rekening en Lisa de beginnende freestylers.

Van piste tricks, ollies, switch naar 180 over de schans, het was voor iedereen wat wils en dat maakt Chicky Clinics zo leuk. Het niveau was goed hoog bij de dames, er werden veel mooie tricks geland en ook de box was zeker een favoriet.

Al met al was het een super leuke dag en ik ben heel blij dat ik elk jaar weer mag helpen als coach. Het is een heerlijk gevoel om andere meiden enthousiast te maken voor de snowboard- en skisport. Het geeft een heerlijk gevoel als de dames met een goed gevoel weer naar huis gaan aan het einde van een dagje in de sneeuw. Voor alle meiden, keep on riding and smiling!

Note: Benieuwd geworden en wil je de website van Chicky Clinics bekijken? Klik dan hierrrr voor meer informatie!

Bron:

Foto: Marjolein van der Laan

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws