Nieuws - 5 januari 2017   14:50 Wintersporters moeten zich klaar maken voor verkeerschaos rondom de Alpen!

Door:

Ga je dit weekend op wintersport, of kom je juist terug? Gefeliciteerd, de kans is groot dat je straks mee mag doen met de extra grote editie van de autopolonaise! Er is nu al een waarschuwing afgegeven dat het dit weekend erg druk gaat worden op de wegen en dat er veel files worden verwacht. Feest! 

De alarmbellen zijn aan alle kanten gaan rinkelen bij iedereen die ook maar iets met de weg te maken heeft! Voor het aankomende weekend staat er namelijk een ware cocktail van verkeerschaos te wachten voor iedereen die van of naar de Alpen moet reizen. Van Oostenrijk tot aan Nederland kan er chaos verwacht worden door winterse omstandigheden.

Gisteren was het vooral de sneeuw die voor chaos wist te zorgen in grote delen van Duitsland en Oostenrijk, maar die sneeuw is vandaag een stuk minder heftig. Op de wegen is het vandaag dan ook geen grote chaos geworden maar daar kan morgen al verandering in gaan komen. De temperaturen zakken namelijk naar beneden waardoor het heel hard vriest en dat alleen al gaat problemen opleveren! Accuproblemen met de auto bijvoorbeeld, maar ook het feit dat de wegen met temperaturen rond de -20 écht niet schoon te krijgen zijn. Sneeuwschuivers kunnen de sneeuw weghalen maar zodra het laagje eronder vast vriest ben je klaar. Zout strooien heeft geen nut meer, de weg is dan een grote ijsbaan.

Voor Oostenrijk staat er dit weekend nog meer sneeuw op de planning en ook in Duitsland gaan ze dat merken. Zuid-Duitsland krijgt dan sneeuw en verder naar het noorden kan het regen en ijzel worden. Als de temperaturen dan wat verder zakken vriest alles aan en heb je dus een nog grotere glijbaan op de snelweg!

Met name op de wegen van Oostenrijk naar Duitsland gaat het vrijdag en zaterdag chaos worden en de kans zit er dik in dat belangrijke wegen niet alleen druk zullen zijn, maar ook veel glijpartijen gaan zien. Op de B179 (Fernpas) in Oostenrijk is de kans op file erg groot en ook op de A10 bij de Tauerntunnel zal het feest worden. De ANWB raadt mensen om eerder te vertrekken als het kan en een klein stukje vakantie op te offeren zodat je in ieder geval zonder al te veel gedoe thuis kan komen.

Voorbereiding

Ook heeft de ANWB een paar tips gegeven om goed voorbereid op pad te gaan. Allereerst moet je ervoor zorgen dat er genoeg warme dekens in de auto liggen voor het geval dat je stil komt te staan met pech. Als het -15 is en je auto staat stil dan koelt het allemaal heel snel af! Neem ook waxinelichtjes mee, zorg dat je genoeg eten en drinken in de auto hebt liggen en check van te voren of je auto wel normaal kan starten bij extreme kou. Dieselrijders worden aangeraden om in de bergen bij te tanken en dat is niet vanwege de lage prijs, maar vanwege het feit dat ze daar iets bij de diesel toevoegen om te voorkomen dat de brandstof gaat vlokken door de lage temperaturen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws