Nieuws - 26 februari 2022   17:42 Wintersporters ziek in Risoul door problemen met drinkwater

Door:

Tenzij je keihard aan de diarree wil gaan, wordt je één ding afgeraden als je nu in het Franse Risoul zit. Zorg dat je geen leidingwater drinkt! 

Nadat een groot aantal wintersporters in het Franse skigebied Risoul, wat vooral populair is bij jongeren, ineens last kregen van buikklachten, braken en diarree, gingen de alarmbellen aan alle kanten natuurlijk gelijk rinkelen. Gelukkig lijkt het nu niet te maken te hebben met iets wat lijkt op een pandemie, maar is de oorzaak een stuk simpeler. Er gaat wat mis met het drinkwater in het Franse dorp.

Inmiddels hebben de lokale autoriteiten het consumeren van het drinkwater zelfs verboden en hangt het dorp vol met posters die duidelijk maken dat je het leidingwater voorlopig zeker niet moet drinken. Wat de exacte oorzaak is en wat er dan in het drinkwater terecht is gekomen, wordt nog onderzocht.

Veel zieken

Duidelijk is wel dat heel veel wintersporters toch het drinkwater binnen hebben gekregen en daardoor nu allerlei buik-gerelateerde klachten hebben gekregen. De klachten lijken overeen te komen met de aanwezigheid van een bacterie als salmonella, e.coli of een andere ziektemaker en daarom moet je het drinkwater dus zeker niet drinken.

Zolang het drinkwater onveilig is worden flessen water uitgedeeld in het dorp. Zodra de exacte oorzaak is ontdekt zal vervolgens het hele leidingnetwerk van Risoul schoongemaakt en gespoeld moeten worden, dus dat kan helaas wel even duren.

Vooralsnog zijn er geen meldingen gekomen uit andere dorpen die in de buurt liggen van Risoul, de bacteriële besmetting lijkt zich echt te beperken tot dit ene Franse dorp.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws