Nieuws - 3 maart 2016   8:35 Word jij de nieuwe Nederlandse Studenten Kampioen tijdens StuWi 2016?

Door:

Over een paar dagen gaat de reis van StudentenWintersport weer van start en dit keer is Risoul de aangewezen plek om overmatig veel te après-skiën een onvergetelijke tijd te beleven met leeftijdsgenoten. Maar goed, het is niet alleen maar feesten daar in Frankrijk, er is ook nog eens een serieuze wedstrijd georganiseerd waarbij je mooie prijzen kunt winnen! Check na de klik meer informatie over de Nederlandse Studenten Kampioenschappen, win jij ‘m dit jaar?

Overigens zal je je wel degelijk in het zweet moeten werken om een beetje in de prijzen te kunnen vallen want er gaan een hoop studenten mee richting de sneeuw. Het hele concept is overigens wel een mooie want StudentenWintersport zorgt er namelijk al jaar en dag voor dat, je gelooft het nooit, studenten richting, jawel, de wintersport kunnen!

Nee zonder gekheid, de achterliggende gedachte is dat StuWi studenten uit het gehele land bij elkaar wilt brengen in één reis richting de sneeuw. Een trip waarin uiteraard drank en feesten aardig aanwezig zijn, maar ook de wedstrijden mogen niet ontbreken in het arsenaal van de activiteiten.

Wat houdt het in?

StuWi 2016 is dé plek voor de officiële Nederlandse Studenten Kampioenschappen want hier gaan de skiërs met elkaar de strijd aan, maar ook de snowboarders kunnen onderling gaan uitvechten wie zich de beste mag gaan noemen. Net zoals de vorige editie zijn er vijf onderdelen in het leven geroepen zodat jij hoge ogen kunt gooien. Bijvoorbeeld bij je nieuwe scharrel die je bij de biercantus hebt leren kennen.

StuWi

Zoals je ziet wordt er aardig uitgepakt door de organisatie van StudentenWintersport en als je ergens net naast het goud hebt gegrepen kan je het wellicht alsnog bij een andere discipline proberen. En tja, wanneer je het écht allemaal niet lukt om er bovenuit te steken dan hebben ze nog de speed contest in het leven geroepen. Want als je het weet te presteren om bij dit te falen, dan eh… Tja, kan je wellicht beter gaan après-skiën.

Het complete evenement wordt verspreid over drie dagen waarbij maandagavond de Slopestyle en Big Air wedstrijden worden gehouden. Hiervoor wordt het Night Park in Risoul gebruikt waardoor je met speciaal licht nog eens goed kunt zien wie wat doet. Woensdag is de dag dat de speedcontest en slalom op het programma zullen staan om naderhand op donderdag te eindigen met Boardercross.

Kleine noot mag er nog wel even gemaakt worden voor laatstgenoemde discipline want StuWi bepaalt dit jaar het parcours! Nee echt, serieus. Er wordt speciaal voor StuWi een parcours gemaakt in de Franse Alpen waardoor het een nog mooiere race gaat worden dan dat het al was!

Wat valt er te winnen?

Natuurlijk staat er iets tegenover wanneer jij degene bent die als beste uit de bus komt. Je hebt uiteindelijk toch de rest van het veld sneeuw laten happen en/of je kont laten zien, dus StuWi zou gek zijn wanneer ze je niet even in het zonnetje zouden zetten! Maar goed, dat kan je wel aan de organisatie overlaten want ze hebben een aantal mooie prijzen voor je klaar staan.

Zo zijn er een aantal sponsors die zich aan de NSK onderdelen hebben gebonden waardoor er altijd wel iets moois te winnen valt. Zo is Poederbaas de sponsor van de Boardercross wat betekent dat je dus bij winst een vette muts in ontvangst kan nemen. De Big Air en Slopestyle onderdelen worden gesponsord door Ripstar en laatstgenoemde heeft overigens aardig uitgepakt want zij stellen als hoofdprijs een gratis Surf Camp én een Freeride Camp ter beschikking!

Deelname voor dit feest is slechts 7.5 euro per onderdeel dus al met al kan je het eigenlijk niet maken om een wedstrijd zoals deze te laten schieten. Overigens is het niet noodzakelijk dat je met StudentenWintersport op reis bent voor deelname aan ‘t NSK! Dus wanneer je toch in de buurt van Risoul bent en je hebt zin om ‘even’ een Freeride Camp reis te winnen schroom dan niet om langs te rijden. Wie weet ben jij wel dé nieuwe Nederlands Studenten Kampioen! Inschrijven kan hierrrr. Benieuwd naar de gehele reis? Check dan hieronder de trailer:

Official trailer StuWi2016

Check it out! De teaser voor StuWi 2016!Spreekt dit jou aan, maar wil je eerst op een vrijblijvende manier kennismaken met (studenten)wintersport? Of wil je gewoon een gezellig avondje komen skien of snowboarden? Kom dan op 27 november naar ons StuWi Try-out Event op Skibaan de Uithof in Den haag!Met gratis materiaalhuur, gratis ski- of snowboardles EN een dik après-ski feest! Voor meer info kan je terecht bij ons Facebook event: https://www.facebook.com/events/1033192956702061/See you there!

Geplaatst door StudentenWintersport / StuWi op woensdag 4 november 2015

Bron:

Foto: Richard Hulshof voor StuWi 2015

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws