Nieuws - 8 maart 2022   20:44 Word jij onderdeel van het wereldrecord ‘langste vrouwenklimteam ter wereld’?

Door:

Alle vrouwen verzamelen! Er is namelijk een wereldrecord in de maak waar aan mee gedaan kan worden. Je hoeft geen alpinisme- of klimervaring te hebben, het gaat om een bergtop van 4000 meter hoog, je wordt begeleid door gediplomeerde, vrouwelijke berggidsen. Sounds good, right? iemand interesse?

Het is vandaag 8 maart 2022 en dat betekent: Internationale Vrouwendag! En hoe kan je zo’n dag beter tot z’n recht laten komen dan precies op die dag vertellen dat je een wereldrecordpoging gaat doen namens 100% Women? Zwitserland zag het wel zitten en groot gelijk hebben ze, want deze poging is een serieuze.

Het is dan ook niet zo vreemd als jij als sportieve vrouw interesse hebt zo’n wereldrecordpoging, want avonturen zoals deze kom je niet vaak tegen. Zeg maar eh, nooit. En als je er dan ook nog eens aan mee kunt doen dan is het natuurlijk helemaal grandioos. Het event is dus op z’n zachtst gezegd erg uniek te noemen en dit alles wordt tussen woensdag 15 juni en vrijdag 17 juni 2022 in Saas-Fee gehouden, waar uiteindelijk de 4027 meter hoge Allalinhorn beklommen moet gaan worden.

Eisen voor langste vrouwenklimteam ter wereld

Uiteraard kan niet iedereen zomaar meedoen, want safety first en dergelijke. Het is dus van belang dat je fit bent en minimaal vier uur kan wandelen over sneeuw en ijs. Daar blijft het niet bij, want ook met betrekking tot je zelfvertrouwen moet het goed zitten.

Want ook al word je begeleid door professionele gidsen en hoef je geen ervaring te hebben m.b.t. alpinisme of klimmen, ze verwachten wel dat je niet voor één gat te vangen bent. Je bent namelijk onderdeel van een zestigtal vrouwen die vanuit de hele wereld naar Saas-Fee zijn gekomen en dus is het wel handig als je een beetje mee kunt komen.

En dit alles dus om het record ‘langste vrouwenklimteam ter wereld’ te vestigen!

Verder is de organisatie opzoek naar vrouwen van elke sociale achtergrond, leeftijd, afkomst, lichaamsbouw etc. Dus iedereen kan zich voor deze wereldrecordpoging aanmelden. Twijfel je of je deze tocht aankunt? Hierrrrr is de hele tocht besproken en hierrrr kun je de self-check doen!

Sollicitatieprocedure voor langste vrouwenklimteam ter wereld

Voor maar liefst tien vrouwen is er een plek gereserveerd, waar heenreis, hotel, maaltijd, beklimmingen etc worden betaald. Echter moet je wel zelf voor goede kleding en wandelschoenen, klimgordels en stijgijzers zorgen. Heb je dat nog niet? Maakt niet uit, als je meegaat krijg je 20% korting van Mammut op hun spullen, waardoor je je uitrusting kan perfectioneren.

Goed, dat gezegd hebbende: inschrijven kan tot 15 april en bij deze inschrijving (motivatiebrief of videoboodschap) moet je uiteraard aangeven waarom juist jij uitgenodigd moet worden om naar de top van Zwitserland te gaan. Aan het einde van april wordt de selectie door de jury bekendgemaakt en vanaf dat moment is het klaarmaken om naar de Zwitserse bergen te gaan.

Ik wil me aanmelden voor het record langste vrouwenklimteam ter wereld, waar kan dat?!

Klik even op deze blauwe tekst en vul, na het lezen van de hele pagina, onderin al je gegevens in. Bij deze wensen we iedereen die zich aanmeldt enorm veel succes, we zullen voor jullie duimen dat je mee kunt. Laat je het ons even weten als je geselecteerd bent? Thanks! Enige wat wij ons nog afvragen, en wellicht kijken we met onze neus, maar wat we ons afvragen is… Als je niet uitgekozen wordt maar wel mee wilt, kan dat dan ook?

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws