Nieuws - 29 februari 2020   11:18 World Cup finales Cortina d’Ampezzo gaan door, wel zonder publiek

Door:

Met alle struggles rondom het coronavirus was het lang afwachten of ook de FIS wedstrijden zo annuleren. Nu is bekend gemaakt dat de World Cup finales in Cortina d’Ampezzo gewoon doorgaan, alleen dan zonder bezoekers! 

Er werd lang getwijfeld of de wedstrijden nog wel door konden gaan, zeker nu de Italiaanse bond al alle wedstrijden heeft afgezegd en ook Zwitserland alle grote bijeenkomsten heeft verboden. De FIS heeft de situatie uitvoerig bekeken en de verschillende opties afgewogen, maar ze zien geen reden om de wedstrijden helemaal te annuleren.

In plaats daarvan zullen de finales, die tussen 18 en 22 maart gepland staan in het Italiaanse Cortina d’Ampezzo, gewoon doorgaan, al mogen er geen mensen komen kijken naar de wedstrijd.

Slag om de arm

De FIS is zelf nog wel lichtelijk voorzichtig met uitspraken rondom deze wedstrijden. “Zoals het er nu naar uit ziet gaan de wedstrijden gewoon door in Cortina, alleen dan zonder fans. Dit kan de komende dagen nog veranderen.” Dit betekent dat er last minute mogelijk toch nog mensen mogen komen, maar het kan ook zijn dat de wedstrijden helemaal afgelast gaan worden.

Voorlopig heeft het virus nog geen skigebieden getroffen en de FIS ziet dan ook geen groot risico in de gebieden zelf, alleen in het samenbrengen van grote hoeveelheden mensen van verschillende nationaliteiten. Mogelijk dat andere sportbonden het voorbeeld van de FIS zullen volgen en de wedstrijden wel door laten gaan, alleen dan zonder publiek op locatie.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws