Nieuws - 5 december 2018   10:42 World Cup wedstrijden in Val d’Isere afgelast

Door:

Ouch. Een pijnlijk moment voor Frankrijk! Volgende week staat Val d’Isere op de kalender van de FIS World Cup Alpineskiën, maar dat gaat niet helemaal door. Drie wedstrijden zijn afgelast vanwege het gebrek aan sneeuw! 

Een World Cup wedstrijd annuleren is iets wat niet zomaar gebeurd, maar in Val d’Isere hebben ze blijkbaar geen andere optie gehad. Door de te warme temperaturen en het gebrek aan sneeuw moeten de vrouwelijke disciplines geannuleerd worden.

Tussen 14 en 16 december zouden er Downhill, Super-G en Combinatie wedstrijden plaats vinden voor de vrouwen, maar de beoogde pistes voor deze competities liggen er simpelweg niet goed genoeg bij en in het Franse dorp krijgen ze het ook niet voor elkaar om dit op tijd recht te trekken. Oftewel, het is een no-go.

Voor de mannen is er wel goed nieuws, de Slalom en Reuzenslalom wedstrijden, die gepland staan op een andere piste op 8 en 9 december, kunnen vooralsnog wél door gaan.

“Het is een grote klap. Het is een jaar werk dat op gaat in rook. We investeren heel veel voor zo’n wedstrijd, we leven de World Cup gedurende het hele jaar. Dat is nu voor niets geweest”, aldus de lokale sportclub die de wedstrijd organiseert.

Een mogelijke vervanging voor deze wedstrijd moet nog gevonden worden en hier zal de FIS op een latere datum meer over gaan communiceren. Het is een aardig contrast met vorig jaar, toen de wedstrijden in Beaver Creek geannuleerd moesten worden en Val d’Isere juist naar voren kon stappen als vervanging voor die competitie.

Het betekent in ieder geval geen goed nieuws voor de start van de winter. Als de sneeuwsituatie zo bar en boos blijft, krijgen we mogelijk een herhaling van de waardeloze winterstart twee jaar geleden… Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Bron:

Foto: Red Bull Content Pool / Erich Spiess

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws