Nieuws - 29 maart 2018   12:22 WTF: Mountain Bike remmen veroorzaken bosbrand in Oostenrijk

Door:

Even heel wat anders dan het gebruikelijke winternieuws, want in Oostenrijk zijn er ook wel vreemde dingen gaande. De remmen van een mountain bike hebben daar namelijk voor een bosbrand gezorgd! 

Het gaat rondom de paasdagen nog even keihard dumpen in de Alpen, maar zo nu en dan lijkt het al echt wel op lente in de Alpen. Dorpen die alweer groen zijn en bergen waar zo goed als geen sneeuw meer op ligt. En dat betekent dat er ook alweer mensen zijn die de ski’s wegflikkeren en een mountainbike erbij pakken!

Afgelopen zondag was een mountainbiker bezig in de omgeving van Bludenz in het Oostenrijkse Vorarlberg, waar een aantal mountainbike paden al helemaal zomerklaar zijn. Zonnetje erbij en rammen maar! Op het downhill parcours werden zijn schijfremmen blijkbaar bloedheet van het vele afremmen en toen hij even een pauze besloot te nemen, hebben zijn gloeiendhete remmen een paar stukken gras in de fik weten te zetten.

Het droge gras ging vervolgens gelijk in vlammen op en binnen no-time stond een compleet stuk bos in de fik. Goed verhaal! De mountainbiker probeerde nog om het gras zelf uit te trappen, maar dat is niet bepaald gelukt. Vervolgens moesten er helikopters aan te pas komen om de bosbrand weer uit te maken, aangezien dit brandje aardig uit de klauwen was gelopen. Voor het vallen van de nacht was de brand weer geblust.

Overigens heeft de brandweer deze brand gelukkig zelf gemeld en is hij er niet zomaar tussenuit genaaid. Toch, bizar is het wel!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws