Nieuws - 9 maart 2022   19:42 WTF: Saoedi Arabië plant resort inclusief skigebied

Door:

Bij Saoedi Arabië denk je niet direct aan sneeuw, toch? De oliesjeiks gaan met geld smijten, ze zijn van plan om een heus skigebied te openen in het land!

We horen je denken, want wij hadden hetzelfde: hoe de F gaan ze dat voor elkaar krijgen in een land dat ongeveer woestijn is? Toch gaat het gebeuren. Trojena, zoals het resort gaat heten, moet uit de grond gestampt gaan worden in een bergachtig gebied in het land.

Het geheel gaat gerealiseerd worden in de Bajdahh bergen, niet ver van de rode zee en de grens van Egypte en in 2026 moet het de deuren gaan openen. In dezelfde regio wordt ook al de stad NEOM gepland, wat onderdeel is van een groots plan van de Arabieren om Saoedi Arabië om te vormen tot een land met meer toerisme, ook voor Westerse bezoekers.

Trojena zou dan hoger in de bergen gebouwd moeten gaan worden, op een plek waar het in de winter ook kan vriezen. En dat betekent dat er kunstsneeuw geproduceerd kan worden, precies wat men van plan is! Het project heeft een gigantische omvang en naast het maken van skipistes in de bergen moet er een groots resort gebouwd gaan worden. De pistes zouden in meerdere gradaties aangelegd gaan worden voor verschillende niveaus, maar exacte details daarvan worden nog niet gedeeld.

In het resort moeten door het hele jaar bezoekers kunnen komen en men rekent op meer dan 700.000 toeristen per jaar. Ook voor de zomerperiode wordt er een hoop aangelegd, waaronder een ‘adventure park’ om toeristen dus het hele jaar te kunnen bedienen. Het gehele resort moet een oase van luxe gaan worden, maar wel op een duurzame manier. Er wordt zoveel mogelijk duurzame energie gebruikt en ook duurzame bouwmethodes, die zoveel mogelijk rekening blijven houden met de natuur en zo min mogelijk impact zou moeten hebben.

Tja, duurzaamheid en een skigebied in een gebied zonder sneeuw blijft een bijzonder verhaal, maar bijzonder is dit resort hoe dan ook! Vanaf 2026 zou je er terecht moeten kunnen, maar voor die tijd moet er in ieder geval nog een hoop gaan gebeuren.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws