Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Robot ski
WTF: Ski-robots doen piste in Zuid Korea

Gepost op

Eeh, wat? Moeten ze in Zuid-Korea niet bezig zijn met hele andere zaken? Blijkbaar hebben ze nog tijd open want tijdens de Spelen is er ook nog even een Ski Robot Challenge in het land. Skiënde robots… Why? 

Oké, die ‘why’ kunnen we misschien wel een klein beetje beantwoorden, aangezien er dik 10.000 dollar te winnen was met deze competitie. Moet je wel even een robot zien te ontwerpen die kan skiën met stokken én volledig autonoom een slalom kan herkennen! Klein klusje, toch?

In Zuid-Korea zijn ze aardig bezig met het ontwikkelen van technische snufjes en het is niet voor niets dat een bedrijf als Samsung uit dit land komt. Om een bepaalde Olympische vibe aan deze technologie te hangen hebben ze dus een skiwedstrijd uitgeschreven die de robotica weer naar een nieuw niveautje moet pushen.

De wedstrijd is vrij simpel. Iedereen die mee wilde doen moest een robot bouwen die minimaal 50 centimeter hoog was met twee ‘benen’ voorzien van bewegende onderdelen die lijken op knieën, en gebruik maakte van ski’s en skistokken. Bovendien moet het hele zaakje zonder invloed van een bestuurder de blauwe en rode gates van een slalom herkennen en deze slalom zo snel mogelijk af leggen. De robots worden dan gescoord op snelheid en de hoeveelheid slalom gates die correct af zijn gehandeld.

Wie er gewonnen heeft weten we niet en zoals je in de video kan zien hebben lang niet alle Koreanen volop vertrouwen in die robots hebben, aangezien de meeste ze aangelengd aan een koordje over de piste laten gaan. En de een heeft de robot aangekleed in een fancy skipak! Of het nuttig is betwijfelen, maar het ziet er wel geinig uit. Krijgen we straks een robot-ski World Cup?

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer