Nieuws - 29 september 2016   10:53 X Games voegt Snowbike en Women Big Air Ski & Snowboard toe aan lijst

Door:

We gaan steeds verder naar het einde van het jaar en dat betekent dat én de winter er aan zit te komen én dat we weer meer informatie rondom internationale wedstrijden met je kunnen sharen! Zo ook bij X Games, die dit jaar het assortiment uit gaan breiden met Women Big Air Ski & Snowboard én een Snowbike wedstrijd! 

Eerlijk is eerlijk, het werd wel een keertje tijd dat ook de vrouwen de Big Air schans aan mochten gaan vallen in Aspen! Tijdens de X Games in Oslo afgelopen jaar was dit event al een groot succes en dat was natuurlijk voor een groot deel te danken aan onze Nederlandse trots Cheryl Maas die er toen met de gouden medaille vandoor ging. Voor Maas is dit dan ook absoluut goed nieuws omdat de medaillekansen voor de Nederlander alleen maar toe nemen!

Naast de vrouwelijke snowboarders mogen ook de vrouwelijke skiërs het gaan proberen op de grootste schans in Aspen. X Games zet hiermee ook meteen een duidelijk statement neer richting de Olympische Spelen, die namelijk wel een Big Air competitie gaan organiseren maar dit voorlopig exclusief houden voor de snowboarders.

Snowbike

X Games in Aspen is al jaren veel meer dan alleen maar een ski- en snowboardwedstrijd, zo worden er ieder jaar een hele rits aan wedstrijden met sneeuwscooters verreden! Van zoveel mogelijk rondjes crossen over een parcours tot de spectaculaire freestyle onderdelen, ze zijn al jaren heel erg populair. Dit jaar gaan ze nog een extra onderdeel toevoegen genaamd Snowbike.

En wat is zo’n Snowbike? Eigenlijk precies wat je ervan zou verwachten. Een ongebouwde crossmotor met een rupsband aan de achterkant en een enkele ski aan de voorkant om mee te sturen! Ze zijn een stuk lastiger te besturen dan sneeuwscooters maar dat kan zo’n wedstrijd juist leuk maken. Tijdens de 2017 editie van de X Games in Aspen wordt er alleen een Snowbike Race gehouden waarbij de coureurs meerdere rondes moeten rijden over een parcours waarbij uiteraard de snelste wint. Als dit event een succes is zien we in de toekomst misschien nog wel de toevoeging van freestyle events met deze beesten!

Datum & Disciplines

Het hele feest in Aspen heeft uiteraard ook meteen een datum gekregen. Tussen 26 en 29 januari 2017 worden alle wedstrijden verreden en het gaat een druk programma worden met de onderstaande onderdelen:

Ski

Big Air
Slopestyle
Superpipe

Snowboard
Big Air
Slopestyle
Superpipe
Special Olympics Unified

Sneeuwscooter & Snowbike
Best Trick
Freestyle
SnoCross
SnoCross Adaptive
Snowbike Racing

Een volledige agenda moeten we je nog even tegoed houden, die wordt later pas bekend gemaakt net als de lijst met uitgenodigde atleten. Wel heeft X Games alvast een compleet overzicht gemaakt met alle feesten die gehouden gaan worden, want X Games Aspen kan niet plaatsvinden zonder dikke party’s! Ze hebben heel wat bekende DJ’s en andere artiesten opgetrommeld en de hele lijst kan je vinden in dit artikel.

Bron:

Foto: Phil Ellsworth / ESPN Images

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws