Nieuws - 17 februari 2016   15:44 Zaterdag weer zware files verwacht richting de sneeuw

Door:

Aankomend weekend gaat het weer druk worden op de wegen richting de sneeuw en de filewaarschuwing komt deze keer wat eerder! Als je zaterdag op wintersport gaat moet je rekening houden met serieuze files en ook als weer vertrekt naar Nederland zal het waarschijnlijk goed vast staan. Welke wegen kan je beter vermijden? 

De schoolvakanties zijn volop bezig hier in Nederland en aankomend weekend trekken zo’n 300.000 Nederlands naar de Alpen! Onderweg komen er ook nog wat Duitsers, Belgen en Fransmannen bij waardoor je dus sowieso in de file komt te staan. De beste tip die we je kunnen geven is of heel erg vroeg vertrekken of juist een stuk later zodat je de files misloopt, maar helaas is dat lang niet altijd mogelijk.

Op de volgende wegen worden aankomende zaterdag in ieder geval flinke files verwacht:

Duitsland

In Duitsland staan op dit soort zaterdagen traditioneel de grootste files! Aankomend weekend zal het helemaal raak zijn en je moet er rekening mee houden dat je al vanaf Frankfurt vast kan staan. Dit zal dan op de A3 zijn, die bij Nürnberg over gaat in de A9. De grootste filewaarschuwing is dan ook afgegeven voor deze route tussen Frankfurt – Nürnberg en München. Ook op de A7 tussen Ulm en Füssen wordt grote drukte verwacht, waardoor het wellicht verstandig is om iets verder om te rijden via Stuttgart.

Ook op de A8 tussen München en Salzburg worden flinke files verwacht, net als de A93 tussen Rosenheim en Kufstein. Tot slot zal het waarschijnlijk op de ring rondom München wederom vastlopen. In Duitsland wordt verwacht dat de files na een uur of 2/3 ‘s middags sterk zullen verminderen.

Frankrijk

In Frankrijk vallen de files over het algemeen mee, echter moet je er rekening mee houden dat de laatste kilometers erg lang kunnen duren. De ergste files worden verwacht op de A40 tussen Mâcon, Genève en Chamonix, net als de A43 tussen Lyon, Albertville en Chambéry.

Op de N90 is het bovendien ook heel vaak raak omdat dit een van de belangrijkste toegangswegen is voor veel Franse skigebieden. Bij Albertville, als je net van de A43 afkomt, zal het al vast gaan lopen. Door de drukte op deze weg duren die laatste kilometers erg lang dus zorg dat je iets te eten en drinken in je auto hebt liggen!

Oostenrijk

De grote toegangswegen voor Tirol, het Vorarlberg en het Salzburgerland gaan zaterdag weer vollopen, voor een groot deel in beide richtingen. De grote knelpunten zijn de A12 tussen Kufstein en Wörgl en veel Nederlanders zullen verderop op de A12 ook nog vast komen te staan bij de aansluiting met het Zillertal. Deze verbindingsweg is relatief klein en aankomend weekend zullen er erg veel aankomende en vertrekkende wintersporters te vinden zijn.

De B179, ook wel als de Fernpass tussen Füssen en Reute, staat ook ieder weekend weer vast en dat zal aankomend niet anders zijn. Tot slot is de S16 tussen Bludenz en St. Anton een plek waar files kunnen ontstaan omdat ze aan de Arlbergtunnel aan het werken zijn. De Oostenrijkers proberen de hinder van deze werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken maar uiteraard zijn er bij werkzaamheden altijd filekansen.

Vertrekkende wintersporters uit Oostenrijk moeten vooral rekening houden met lang wachttijden bij de grens met Duitsland. De grenscontroles zijn verscherpt en de wachttijden kunnen daardoor makkelijk oplopen tot een uur. Neem ruim de tijd want als je er middenin staat heb je pech!

Zwitserland

Zwitserland heeft de pest aan alles wat met auto’s te maken heeft en daarom zijn er genoeg wintersportdorpen helemaal niet te bereiken met de auto. De files in Zwitserland zullen meevallen al moet je wel rekening houden met files op de A1 tussen Zürich en Genève. De langste wachttijden zijn echter te vinden bij de autostations waar je de auto op de trein moet zetten. Afhankelijk van waar je heen moet kan de wachttijd zo oplopen naar ruim een uur!

Bron:

Foto: Dollar Photo Club

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws