Nieuws - 6 oktober 2020   14:39 Zermatt: Coronamaatregelen overtreden? Skipas inleveren

Door:

Iedereen kan allerlei mooie regels gaan verzinnen, maar als men zich er niet aan gaat houden dan blijft het een grote bak ellende. In Zermatt gaan ze streng zijn en overtreders worden getrakteerd op een geblokkeerde skipas! 

Het is een beetje een no-brainer als het om de coronamaatregelen gaat, maar tot nu toe is Zermatt het enige gebied die ook bevestigd heeft dat er opgetreden gaat worden door het liftbedrijf zelf. In vrijwel ieder land gelden flinke boetes wanneer de coronaregels overtreden worden, maar dat kan in sommige gevallen al te laat zijn en dan kunnen er al besmettingen geweest zijn.

Zermatt past daarom z’n beleid aan en zal iedereen die moeilijk doet rondom de coronamaatregelen gaan bestraffen. Of je doet mee, of je bent niet meer welkom in het skigebied. Zo simpel is het! Met de nieuwste berichtgeving heeft Zermatt bevestigd dat ze skipassen gaan blokkeren van gasten die zich niet aan de regels houden en deze mensen op deze manier zelf uit het skigebied wil weren, voordat de autoriteiten er aan te pas komen.

Geldende maatregelen

Of Nederlanders komend seizoen nog makkelijk naar Zwitserland kunnen reizen is nog even de vraag, aangezien Zwitserland nu een verplichte quarantaine heeft ingesteld voor alle Nederlandse reizigers. Wel is de lijst met maatregelen bekend die, volgens de huidige situatie, van kracht zijn wanneer je in Zermatt op de pistes wil gaan staan:

  • Mond- en neusbedekking is verplicht in alle gondels. Zonder kom je niet naar binnen.
  • In Zwitserland is de afstandsnorm 2 meter. Kan je je hier niet aan houden? Draag dan mond- en neusbedekking en doe deze niet af.
  • Horeca mag alleen zittende gasten bedienen.
  • Alle horeca gasten moeten geregistreerd worden met naam, telefoonnummer en het tijdsstip van bezoek.
  • Er mogen maximaal vier personen tegelijk aan één tafel zitten.
  • In het OV is het constant dragen van mond- en neusbedekking verplicht.
  • Zwitserland geeft aan dat het bedrijfsleven een verantwoordelijkheid heeft voor ‘voldoende desinfectie mogelijkheden’.

Oftewel, ook in Zwitserland is de après-ski geen optie dit seizoen. Overigens is dit een set met maatregelen die op het moment van schrijven actief zijn, de Zwitserse kantons hebben al aangegeven dat ze later, dichter op de start van het seizoen, een compleet ‘pakket met officiële regels’ zullen presenteren die vermoedelijk de hele winter van kracht zullen blijven.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws