Nieuws - 25 april 2018   19:31 Zermatt hangt gondels vol met Swarovski kristallen

Door:

Ja hoor, het kan niet duur genoeg zijn daar in Zwitserland. Deze herfst krijgt Zermatt een nieuwe skilift en vier van die gondels zijn helemaal volgedrukt met Swarovski kristallen! 

Ze weten het wel weer te verzinnen… De nieuwe Doppelmayr 3S gondel naar de Klein Matterhorn die deze herfst na drie jaar bouwwerk geopend gaat worden, gaat voorzien worden van een viertal ‘Crystal Ride’ gondels. Duizenden Swarovski kristallen zullen de buitenkant van de gondellift bedekken waarmee het sowieso een uniek exemplaar gaat worden.

Ook gaan ze gebruik maken van de kristallen om de belettering op de stoelen van een beetje extra bling te voorzien. Hoe fancy wil je het hebben? Hoeveel kristallen er per gondel gebruikt gaan worden is niet bekend gemaakt, maar het gaat sowieso dik in de duizenden lopen. Maar hey, dan heb je ‘m wel super sparkly!

De glitterende look is niet het enige bijzondere aan de vier gondels. Ze zijn namelijk ook voorzien van een glazen vloer, die in eerste instantie bedekt wordt. Pas wanneer de inzittenden boven de gletsjer zitten schuift de bedekking weg en kunnen de inzittenden naar beneden kijken en een uniek beeld op de gletsjer krijgen. Dit is waar de 3S lift op gemaakt is, om hoge hoogtes te kunnen overbruggen met zo min mogelijk liftpalen.

Het ontwerp van de cabines gaat in samenwerking met Pininfarina, de Italiaanse ontwerpstudio die ook al auto’s voor Ferrari, Maserati en Aston Martin heeft getekend. De stoelen pakken dan ook inspiratie uit de autobranche, evenals een dakbedekking die vergelijkbaar moet zijn met de ‘sterrenhemel’ die je bijvoorbeeld in een Rolls Royce aan kan treffen.

Deze lift gaat dus sowieso superfancy worden, maar daar blijft het niet bij. De lift is ook nog eens de hoogste lift van z’n soort met een dalstation op 2.923 meter en een bergstation op 3.821 meter. Er komen 25 gondels aan de kabel te hangen, die 28 man per stuk naar boven kunnen brengen binnen 9 minuten. Op 29 september moet de lift geopend worden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

17 januari 2021

Zondag WTF #412

Nou, de jaarlijkse sneeuw ook weer overleefd? Mooi. Na een paar witte minuten is het nu toch weer klaar!  Lees Meer…

Meer Nieuws