Nieuws - 16 april 2020   18:16 Zermatt keurt liftinvestering van 57 miljoen euro goed ondanks coronavirus

Door:

Of die Zwitsers écht op een grote berg geld zitten? Waarschijnlijk wel. In Zermatt keuren ze namelijk toch gewoon een hele dikke vette investering goed, er gaat onder andere een nieuwe 3S gondel komen! 

Terwijl heel de wereld z’n investeringen stil moet leggen vanwege het coronavirus en het feit dat de skigebieden eerder dicht moeten, is de situatie in Zermatt totaal anders. In plaats van het drukken van de kosten, heeft de directie zojuist een hele dikke investering goed gekeurd. Geld moet rollen, toch? Helemaal als het Zwitserse Franken zijn.

In Zermatt gaan ze namelijk een gloednieuwe gondel bouwen en de werkzaamheden zullen deze zomer al gaan starten. Het gaat om de nieuwe Kumme gondellift en de tweede fase van de Matterhorn Glacier Paradise, waarvan het eerste gedeelte al in 2018 geplaatst werd.

Coronacrisis

Hoewel de meeste gebieden dus moeten bezuinigen, wil Zermatt overduidelijk nog sterker uit deze crisis gaan komen. “Iedere crisis heeft een einde en we willen voorbereid zijn op de nieuwe toekomst”, aldus de directeur van Zermatt.

“Met de investering en werkzaamheden voor deze nieuwe liften, willen we onze pioniersrol demonstreren en laten zien dat we met z’n allen deze crisis kunnen overkomen. Ook willen we een signaal geven aan bedrijven in deze regio, evenals onze klanten, dat we ondanks alle tegenslagen blijven investeren en geloven in onze toekomst.”

Nieuwe liften

De Kumme gondel gaat vervangen worden door een gloednieuwe variant en deze zal de eerste volledig geautomatiseerde gondellift van Zwitserland worden. Dit betekent dat er geen persoon meer achter de knoppen hoeft te zitten voor de besturing ervan. De Kumme Express, zoals deze straks gaat heten, kan 1.500 mensen per uur naar boven brengen met een totaal van 56 cabines.

Ook zal dus de Matterhorn Glacier Paradise gondel zijn tweede fase gaan krijgen en dit zal een connectie geven tussen Italië doormiddel van een superluxe Doppelmayr 3S gondellift. Deze gondel gaat voorzien worden van speciale interieurverlichting, een glazen vloer en speciale Alcantara bekleding op de zitjes, zoals je die ook in sportwagens kan vinden.

Zermatt

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

17 januari 2021

Zondag WTF #412

Nou, de jaarlijkse sneeuw ook weer overleefd? Mooi. Na een paar witte minuten is het nu toch weer klaar!  Lees Meer…

Meer Nieuws