Nieuws - 30 januari 2017   14:05 Zes-jarig meisje overleden na crash op de piste in Oostenrijk

Door:

Weer is er een bizar ongeval te melden vanuit deze sneeuw. Deze keer gaat om een dodelijk ongeval waar een zes-jarig meisje bij betrokken is. Tijdens de skiles verloor ze haar controle met een dodelijke crash als gevolg.

Het ongeluk gebeurde in het skigebied Skiwelt Wilder Kaiser waar het Duitse meisje skiles kreeg. Door nog onbekende reden raakte het meisje de controle kwijt over haar ski’s waardoor ze ineens veel snelheid maakte met een zware crash als gevolg. Ze knalde met haar hoofd tegen de kraan van een sneeuwkanon aan en deze impact was zo groot dat het slachtoffer direct overleed.

De politie is druk bezig met een onderzoek naar dit ongeval omdat zoiets natuurlijk nooit mag gebeuren. Het meisje was met vier andere kinderen een les aan het volgen met een skileraar en op diezelfde piste waren nog eens twee hulpleraren aanwezig. Daarnaast staan er altijd hekken om een sneeuwkanon heen om dit soort ongevallen te stoppen en die waren wel aanwezig, maar het ging om één enkel hek gemaakt van netten. Als een zes jarige daar al doorheen kan skiën dan wekt dit natuurlijk vragen op over de veiligheid in het gebied.

De skileraren en de pistedienst is inmiddels verhoord en uit het onderzoek moet blijken of er sprake is van nalatigheid.

Overigens is dit niet het enige dodelijke ongeval in Oostenrijk van de afgelopen dagen. Op zaterdag kwam een 39-jarige Sloveen om het leven nadat hij tegen een liftpaal crashte in Turracherhöhe en een 62-jarige skiër overleed in Golm na een eenzijdige crash op de piste.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws