Nieuws - 22 februari 2019   19:39 Zeven bijzondere feiten over Red Bull Crashed Ice Boston 2019

Door:

Benieuwd hoeveel kilometer kabel er gemoeid werd voor Red Bull Crashed Ice in Boston? Of hoelang het duurde om ‘m te maken? Of… Check de feitjes na de klik!

Feitjes, we love ‘m. En ook al zijn we niet zo van de cijfertjes, wanneer iemand ons iets vertelt over wat dan ook kunnen we alsnog ‘ooooh’ of ‘aaah’ zeggen. Kom dus maar door met die mooie, slimme wetenwaardigheden zou je zeggen en dat is precies wat Red Bull Crashed Ice gedaan heeft.

En dat deden ze niet alleen om jou al deze dingen uit je hoofd te laten leren zodat je slimmer voor de dag komt in de kroeg terwijl je je toekomstige, winterse schone probeert te imponeren. Dat deden ze ook omdat Red Bull gewoon met ons begaan is. En stiekem ook wel weet dat we allemaal willen weten hoeveel meter kabel er nodig was om dit hele feest in Boston tot een succes te maken.

Want wist je namelijk dat ze bijna driehonderd kubeke meter aan sneeuw moesten wegruimen omdat dat allemaal op de baan lag? Niet? Nou, nu wel. Blijkbaar was er tijdens het bouwen een sneeuwstorm over Boston heen gekomen en daar kwam een hoop sneeuw uit, maar daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom moest alles als de feuerwehr afgevoerd worden!

Zo, dat is een feitje, op naar de rest:

  1. Het kostte de crew van Red Bull Crashed Ice zes weken om de track te bouwen.
  2. Er werd rond de 18 kilometer (!) aan koelmatten gebruikt om de baan op temperatuur te houden.
  3. 9940 m2 aan aluminium platen werd neergelegd om het veld van de Boston Red Sox veilig te kunnen stellen. Dit is in drie dagen tijd geleverd met 16 trucks en dit alles gebeurde onder leiding van 54 man personeel en 9 vorkheftrucks.
  4. Het bouwen van de track, het ijs en de track features etc kostte 35.000 uur aan manuren.
  5. 640 houten platen worden gebruikt voor de course en om op te lopen, met een totale oppervlakte van 1.858 m2, waarvan 525 m2 voor de course.
  6. Voor de course hebben ze 9000 stukken staal gebruikt. Allemaal voor het steigermateriaal! Daarnaast gebruiken ze 64 speciaal ontworpen metalen buizen, op maat gemaakt voor de verschillende features.

En, welke verbaasde je het meest? We vinden het in ieder geval jammer dat de Red Bull Crashed Ice Main Events, dus degene met de maximale score van 1000 punten, erop zitten na deze derde competitie van het jaar. Hopelijk krijgen we er volgend jaar toch nog een paar extra bij!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws