Nieuws - 2 mei 2018   12:32 Zeven landen willen bid doen voor Olympische Winterspelen 2026

Door:

Eeh, wat? Voor de Spelen van 2022 bleef er maar één land over die bereid was een bid te doen en nu staan ze erom te knokken. De kans op een Europese Winterspelen is weer een stuk groter! 

Met een aardig aantal oostelijke edities op rij zitten veel mensen, waaronder wij, toch ook echt wel te wachten op eindelijk weer een keer een Europese editie! In 2026 zou dat best wel eens kunnen gaan gebeuren, aangezien er maar liefst vier Europese landen op de lijst staan voor de eerste bidronde.

Slechts één Amerikaanse stad heeft zich ingeschreven en in totaal zin er twee Aziatische steden die zich op willen maken voor de Spelen. Na de edities in Rusland (2014), Zuid Korea (2018) en China (2022) is er nu dus eindelijk weer een goede kans dat de Spelen wat dichter bij huis plaats gaan vinden.

Op de lijst staan Oostenrijk (Graz), Italië (Cortina), Zwitserland (Sion) en Zweden (Stockholm). Oftewel, drie Alpenlanden! Van deze drie Alpenlanden lijkt Zwitserland het meest gedreven te zijn om de Spelen binnen te halen, aangezien de marketingmachine voor Sion 2026 alle volle bak aan het draaien is.

Verder staan Japan (Sapporo) en Turkije (Erzurum) op de lijst als de Aziatische kandidaten, alhoewel die tweede amper Azië te noemen is. Verder wil ook het Canadese Calgary een poging wagen om de Spelen binnen te harken.

Één ding is zeker: deze bidronde gaat een voorbode worden voor de komende jaren. Als deze steden daadwerkelijk doorzetten en de procedure in gaan, dan is dat voor de Spelen een positieve ontwikkeling! Zeker na de Spelen van Rusland werd het imago van ‘nutteloos en duur’ alleen maar verder aangesterkt, met de duurste Winterspelen ever en met grotendeels ongebruikte voorzieningen die nu weg staan te rotten in Sochi. Daardoor is het hosten van de Spelen niet bepaald populair geworden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

12 juli 2020

Zondag WTF #387

Weer een zondag overleefd? Good! De chillmode heb je wel verdiend, toch? Wat dacht je van waterskiën tussen de sneeuw met een sneeuwscooter op je pickuptruck? ‘MURICAA!  Lees Meer…

Het is juli en de mussen vallen van het dak, maar de mogelijkheid om te solliciteren bij de hoogste open air bar van Europa is zojuist weer gestart. Dus, wie heeft er enorm veel zin om een uniek seizoen te draaien in de sneeuw en aan de slag te gaan bij de 360 Bar in Val Thorens? Lees Meer…

Meer Nieuws