Nieuws - 20 december 2018   15:56 Zillertal Shuttle in Hochfügen komend weekend toch weer open

Door:

De skilift die een paar weken geleden in de fik stond, kan wonder boven wonder toch op zeer korte termijn weer draaien. Vrijdag starten ze de boel gewoon weer op! 

Direct na de brand zijn alle onderzoeken in een rap tempo in gang gezet, omdat voor Hochzillertal en Hochfügen deze lift een cruciale rol heeft in het verbinden van het hele gebied. Wanneer de lift niet kan draaien, dan is dat op z’n zachtst gezegd rampzalig te noemen.

Nu de oorzaak bekend is, zijn de officiele instanties druk bezig met het keuren van de lift om te kijken of alles gewoon kan blijven draaien en het skigebied zelf heeft in zijn controles geen beschadigingen gezien die een herstart in de weg kunnen zitten. Vandaag zal het officiële rapport uitgebracht worden en in het skigebied willen ze de lift dan ook direct weer in gang zetten.

De schade bedraagt overigens ongeveer een half miljoen euro, maar is gelukkig vooral in delen van het pand die niet of nauwelijks gebruikt worden voor de lift. De skilift zelf kan dan ook gewoon in gebruik genomen worden, mits de situatie vandaag veilig verklaard is.

In Hochfügen willen ze in ieder geval zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen en de timing had dan ook niet beter kunnen vallen. Met de kerstvakantie voor de deur is dit het perfecte moment om de liften weer aan te zwengelen aangezien het een van de drukste weken van het seizoen is voor het skigebied.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws