Nieuws - 1 februari 2020   21:16 Zo verliepen de World Cup finales voor Peperkamp, Smits, Smans & Van Der Velden in Mammoth Mountain

Door:

Een warm Mammoth Mountain zou het decor zijn voor de World Cup Slopestyle Snowboard, waar we met maar liefst vier atleten uit de BeNeLux zouden meedraaien in de finals! Hoe waren de finales voor het viertal en wat deed de rest van het veld? Lees het in de recap!

Vier atleten uit de BeNeLux in een World Cup finale, het zijn mooie momenten om mee te maken. Niek van der Velden had de beste papieren vanuit de kwalificaties, maar ook Seppe Smits, Loranne Smans én Melissa Peperkamp hadden hun weg gevonden richting de finales en daarmee de strijd om het eremetaal.

Seppe Smits & Niek van der Velden

Met een deelnemersveld zoals in deze finals was het alsnog een drukte van jewelste in de top, ook al zouden er ook kansen liggen voor beide heren. Maar goed, dat gezegd hebbende: er waren ook nog eens genoeg namen op de startlijst die ook opeens uit het niets een monsterscore neer konden gaan zetten.

Smits liet bij aankomst van de finish merken dat er in z’n eerste run nog wel verbetering zat, waar van der Velden met een solide run alvast gestart was om een goede eindprestatie neer te zetten. Beide heren kwamen dan ook na de eerste run als respectievelijk 7e en 5e binnen op de ranglijst. Wat zou de tweede run voor hen in petto hebben?

De Belgische snowboarder was als eerste van de twee aan de beurt en met een Backside 270 to 270, Cab 180 in Frontside 360 out, Lipslide to 270, Frontside 720 Nose, Backside 1260 Mute en Cab 1440 Stalefish liet hij 70.05 punten noteren. Een verbetering van z’n eerste run en daarmee opgeklommen naar de 6e plek, waardoor alle ogen op Niek van der Velden waren gericht. Kon het talent, die eerste werd in z’n kwalificatie heat, wederom naar die positie rijden?

Het antwoord is helaas nee, want Niek kreeg in de tweede run z’n Frontside Double 1260 Indy niet geland, maar z’n eerste run was van dermate lekker niveau (Frontside 270 to 270, Cab 180 in Frontside Boardslide to 270, Boardslide to 270, Backside 540 Mute, Switch Backside 1260 Tailgrab & Cab 1440 Mute) dat hij wel z’n vijfde plek vast wist te houden!

Grote winnaar van de dag was de Amerikaan Dusty Henricksen, die met z’n Frontside 270 to 270, Hardway Cab 270, Boardslide to 270 Tail, Frontside Double 900 Indy, Cab Double 1260 Nose en Backside Triple 1440 Mute de Japanner Ryoma Kimata op het allerlaatste moment van de troon wist te stoten. Judd Henkes zou de derde plek naar zich toe weten te trekken.

Niek van der Velden

Melissa Peperkamp & Loranne Smans

Peperkamp en Smans zaten eveneens in een finale met heel wat grote namen, waardoor de focus on point moest zijn. Peperkamp beet het spits af en na de eerste run zou ze op de ranking aankloppen bij de atleten op het podium. Dit alles kwam omdat Jamie Anderson, Katie Ormerod en de Noorse Hanne Eilertsen de podiumplekken bezet wisten te houden. Overigens lagen er hier nog wel kansen voor Peperkamp, maar met de hete adem van Laurie Blouin in haar nek wist ze dat ze niet de enige was die beter kon gaan scoren. Voor Smans verliep de eerste run niet zo lekker waardoor het allemaal af ging hangen van die tweede run.

Bij de tweede run was Peperkamp onderweg naar een betere score, maar de landing van haar Frontside 720 Indy op de laatste schans gooide roet in het eten en daardoor was er geen verbetering t.o.v. de eerste run, maar een 6e plek op de World Cup Slopestyle? Dat is iets om trots op te zijn! Smans zag haar score, met o.a. een Switch Boardslide to Regular, Gap to Lipslide & een Frontside Rodeo 720 Indy, verbeterd worden, waardoor zij de 7e plek voor haar rekening nam.

Jamie Anderson startte als laatste en daarmee was haar tweede run ook meteen een victory lap. Geen enkele atlete kon haar eerste run (een Backside Lipslide, Boardslide, Boardslide 270, Backside 540 Mute, Cab 540 Indy en een Frontside 720 Mute) en daarmee 83.40 punten overtreffen waardoor ze de eerste plek opeiste. Laurie Blouin reed in de tweede run naar een tweede plek, waar Katie Ormerod het podium compleet maakte.

Melissa Peperkamp

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws