Nieuws - 16 maart 2018   9:56 Zoon van burgermeester overleden bij lawine in Corvara

Door:

Afgelopen woensdag is er weer een fataal lawineongeval geweest en deze keer in Italië. De 21-jarige zoon van de lokale burgermeester kwam om het leven in het skigebied van Corvara! 

Het incident gebeurde afgelopen woensdag ergens tussen 3 uur ‘s middags en de avond. De 21-jarige zoon van burgermeester Robert Rottonara ging toen met de skilift naar boven, maar is vervolgens niet meer terug gekeerd. Om 9 uur ‘s avonds is vervolgens alarm geslagen dat de man vermist was, waarop een zoekactie in gang werd gezet.

Een groep van 20 man ging met Pistenbully’s naar het bergstation waar de man het laatst gezien was, om vervolgens het gebied uit te gaan kammen. Na enige tijd kwamen ze restanten van een lawine tegen met skisporen in de buurt, waarop een zoektocht in het lawinegebied werd gestart.

De 21-jarige man bleek geen lawinepieper te dragen, waardoor het hele gebied met sondes doorzocht moest worden pas ergens rond middernacht werd het lichaam van de man eindelijk gevonden. Een militaire helikopter werd ingeschakeld om het lichaam uit het gebied weg te krijgen.

Het sneeuwdek in het gebied zou al niet heel erg stabiel zijn geweest en de recente warmere periode heeft dat alleen nog maar moeilijker gemaakt. Het gebied ligt op de grens van het Italiaanse Zuid-Tirol en Veneto, en er was zelfs een vrees dat de man in een stuwmeer terecht is gekomen. Enkele hellingen kunnen daar namelijk op uitkomen en in het geval van een lawine kan je daar zo in gesleurd worden. Dat bleek gelukkig niet het geval te zijn!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

21 april 2019

Zondag WTF #326

De afterbang van Snowfest 2019 overleefd? Of nog steeds aan het vegeteren op de bank? Anyway, chillmode xxl is aan!  Lees Meer…

Meer Nieuws