Nieuws - 23 januari 2021   14:23 Zuid-Afrikaanse coronamutatie ontdekt in het Zillertal

Door:

Wéér mutatie nieuws uit de bergen. In het Oostenrijkse Zillertal is de Zuid-Afrikaanse mutatie van het coronavirus vastgesteld en er komt daarom een nieuwe testronde aan! 

Eerder was de Britse variant al ontdekt in Oostenrijk, met besmettingen in de buurt van Kitzbühel, deze keer is het Zillertal de sjaak. Bij PCR testen in het Zillertal werd in enkele dagen tijd bij in ieder geval vijf mensen de Zuid-Afrikaanse variant van COVID-19 vast gesteld, waardoor er nu actie genomen moet worden.

Hoewel deze mutatie is vast gesteld bij mensen die niet allemaal in dezelfde woning verblijven, zien de autoriteiten wel een mogelijke link tussen deze personen. Om te voorkomen dat de verspreiding van de Zuid-Afrikaanse variant harder gaat, wordt het testbeleid in de regio aangepast. In district Schwaz, waar het Zillertal onder valt, kan de gehele bevolking vanaf morgen een PCR test krijgen.

De autoriteiten hebben verder aangegeven dat er in Hochfügen een cluster van coronabesmettingen is vastgesteld, die mogelijk ook weer voor verdere besmettingen met de Zuid-Afrikaanse variant zorgt.

Over de verschillende COVID-19 mutaties is nog heel weinig bekend, tot nu toe wordt vooral aangenomen dat de Zuid-Afrikaanse en de Britse variant vooral een stuk besmettelijker zijn en daardoor ook als meer gevaarlijk worden beschouwd.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws