Nieuws - 2 juli 2020   16:17 Zuid-Amerika beleeft sneeuwachtige start van de winter, skigebieden blijven dicht

Door:

Het is een triest aanzicht wanneer je kijkt naar de beelden vanuit Zuid-Amerika. Het continent krijgt heel veel sneeuw over zich heen, maar door het rondrazende coronavirus kunnen de skigebieden nog altijd niet open! 

In Zuid-Amerika is het net als Down Under volle bak winter, maar tegelijkertijd is het een behoorlijk trieste situatie. Het Andes gebergte is de afgelopen week namelijk volledig ondergedumpt met her en der tot wel 1,5 meter aan verse poedersneeuw, waardoor het een van de beste winterstarts is van het continent. Helemaal top zou je zeggen, met zoveel sneeuw, maar de skigebieden staan op dit moment volledig stil.

☁️❄️☁️❄️☁️ nivel de #powder en #nevadosdechillan ✨🏔

Geplaatst door Nevados de Chillán op Donderdag 25 juni 2020

Het coronavirus raast namelijk volle bak door Zuid-Amerika heen en de landen Chili en Argentinië, waar de Zuid-Amerikaanse wintersport het grootst is, hebben heel veel coronagevallen waardoor beide landen nog steeds in een flinke lockdown zitten. Voorlopig lijkt daar ook nog geen einde aan te komen en de aantallen blijven alsmaar oplopen, waardoor men op dit moment verwacht dat Zuid-Amerika heel het wintersportseizoen wel eens vaarwel zou kunnen zeggen.

Portillo

Het Chileense Portillo heeft ergens nog wel hoop dat ze dit seizoen ergens open zouden kunnen gaan, maar dat is nog niet echt op daadwerkelijke informatie gebaseerd. “COVID-19 zit op zijn piek in Chili en we zijn nog steeds in quarantaine, waardoor reizen bijna onmogelijk is. Helaas moeten we onze opening uitstellen tot nader bericht en zullen iedereen op de hoogte houden”, aldus een statement van het gebied zelf.

De medewerkers zouden zoveel mogelijk in de startblokken staan om bij mogelijke vermindering van de gevallen van het coronavirus en dus ook mogelijke versoepelingen direct aan het werk te gaan en het gebied winterklaar te maken. Voorlopig lijkt er in ieder geval weinig te gaan gebeuren en moet er nog veel gebeuren in het land voordat het vrij reizen überhaupt weer zou kunnen.

Las Leñas & La Hoya

In de Argentijnse skigebieden Las Leñas en La Hoya zijn ze een stuk minder optimistisch. Hoewel beide skigebieden onder een dikke laag sneeuw liggen, zien ze het niet meer gebeuren en hebben ze aangekondigd dat ze de rest van de winter gesloten zullen zijn.

Argentinië zelf heeft het vrije reizen in ieder geval verboden tot en met 1 september met mogelijke verdere uitbreiding. Of de locals aan het einde van het seizoen dan wellicht nog een paar meters zouden kunnen maken is nog heel erg onduidelijk en zal later bekeken moeten worden, maar het ziet er voor nu in ieder geval niet goed uit.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

9 augustus 2020

Zondag WTF #391

Heeft iemand Nederland verplaatst richting Afrika? Of wat is er aan de hand? Hoe dan ook, probeer nog maar een beetje af te koelen met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

WTF

2 augustus 2020

Zondag WTF #390

Een dikke vette hittegolf en de winter is nog lang niet in zicht. Deze zomer duurt toch wel heel erg lang zo. Wist je dat husky’s eigenlijk hele grote mietjes zijn?  Lees Meer…

Meer Nieuws