Nieuws - 13 maart 2019   12:24 Zuid-Tirol neemt 7.000 kilo vlees in beslag

Door:

Dat zijn een hoop worstjes en heel veel spek! De Italiaanse politie is streng als het op bepaalde claims aan komt en vlees is er een van. 7000 kilo vlees is in beslag genomen! 

Het gros van dat vlees zal bestemd zijn geweest voor een van de vele wintersportoorden, maar die zullen nu een nieuwe bestelling moeten plaatsen. Er klopte niks van het papierwerk en dus is alles in beslag genomen.

Wanneer je namelijk een lokaal product claimt te verkopen, dan moet je ook wel aan kunnen tonen dat je product écht lokaal is. En daar ging het mis! De transporteur, de verkoper én de koper konden niet aantonen waar het vlees vandaan komt en dat meestal geen heel goed teken. Binnen Europa kan je van zo’n beetje ieder lapje vlees achterhalen waar het precies vandaan komt en als dat ineens niet kan, dan moet het in beslag genomen worden.

Bij de ‘vangst’ zit zitten ruim 3.500 pakken spek uit Zuid Tirol, 172 kilo aan worstjes en meer dan 6.200 kilo aan ‘overig’ vlees. En dat moet waarschijnlijk allemaal direct de kliko in omdat het papierwerk dus niet klopt. Daarnaast krijgen de partijen fikse boetes opgelegd omdat het echt een nogo is.

Zeker na het hele paardenvlees schandaal van een tijdje terug is de wetgeving alleen maar strenger geworden en voor streekproducten zijn ze helemaal onverbiddelijk. Zeker in Italië hebben ze nog wel wat beschermde streekproducten waardoor de politie er heel erg scherp op is en direct hoge boetes uitdeelt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

De gesprekken hebben een tijdje mogen duren, maar nu is de inkt toch echt op het contractuele papier gekomen. Daarmee mag Isabelle Hanssen het ook aan de grote klok hangen en rijdt ze voortaan voor de blikkengigant Monster Energy. Tijd om eens met de Nijmeegse Halfpipe skister te kletsen dus! Lees Meer…

Meer Nieuws