Nieuws - 21 november 2020   16:05 Zuid-Tirol wil weer open, is gestart met massale sneltesten op coronavirus

Door:

In het Italiaanse Zuid-Tirol is men helemaal klaar met het coronavirus en alles wat ze niet meer kunnen doen en daarom hebben ze een ander scenario in gang gezet dan de meeste Europese regio’s. Er komen honderduizenden sneltests, in de hoop snel weer op een normaal niveau te komen! 

De Italiaanse regio heeft in totaal 184 teststations ingericht waarbij iedereen gratis een sneltest op het coronavirus kan krijgen. De overheid van Zuid-Tirol hoopt hiermee in drie dagen tijd ongeveer tweederde van alle inwoners te testen, wat neerkomt op zo’n 350.000 personen.

Minder maatregelen

Zuid-Tirol hoopt met het invoeren van deze sneltest snel weer onder de kritische drempelwaardes van besmettingen uit te komen, zodat versoepelingen geïntroduceerd kunnen worden én de wintersport weer aangejaagd kan gaan worden. Hierbij stellen ze wel dat de opkomst voor deze sneltests van groot belang is en dat de Zuid-Tirolers zelf het in de hand hebben, alleen bij een groot aantal mensen die op komt dagen zal het invoeren van die sneltests ook daadwerkelijk zin hebben.

De test zelf duurt zo’n vier minuten en na een half uur krijg je de uitslag. Ben je positief getest? Dan gelden de quarantaine regels en zal je dus moeten wachten totdat je weer virus vrij bent. Hiermee hoopt Zuid-Tirol het gros van de besmettingen in kaart te brengen en binnen twee weken tijd vrijwel virus vrij te zijn.

Overigens is het nog maar de vraag of dit op tijd komt voor de kerstvakantie en dan in ieder geval voor de Nederlandse reizigers. De kans dat Nederland het reisadvies gaat afschalen lijkt erg klein te zijn, aangezien er in principe een dringend advies is aangekondigd om niet te gaan reizen met de kerstvakantie. De grenzen zullen gewoon open blijven, maar het kan wel gevolgen hebben voor bijvoorbeeld verzekeringen of hoe sommige werkgevers hiermee om zullen gaan.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws