Nieuws - 13 februari 2017   15:16 Zware lawine in Tignes eist minimaal vier levens, mogelijk negen doden

Door:

Een zeer zware lawine is de veroorzaker van een van de dodelijkste incidenten in een lange tijd. Minimaal vier mensen zijn overleden terwijl er nu nog eens vijf mensen worden vermist! 

De lawine kwam vandaag rond 11 uur naar beneden in het Franse Tignes, waar op dat moment negen mensen aanwezig waren. Alle negen wintersporters werden meegesleept door de gigantische sneeuwmassa en de kans op overleving lijkt erg klein te zijn.

Met een totale breedte van 400 meter is dit een monster van een lawine geweest. Het gebied is ook nog eens moeilijk begaanbaar waardoor de reddingsdienst veel moeite heeft om een operatie op touw te zetten, ze moeten nu met meerdere helikopters vliegen om de reddingsoperatie af te ronden.

Tot dusver is het bevestigd dat er minimaal vier doden zijn gevallen bij dit incident terwijl er nog eens vijf mensen worden vermist. De kans dat deze vijf mensen nog levend aangetroffen worden is zeer klein, aangezien de overlevingskans onder een lawine na 15 minuten al drastisch afneemt. Nu er meerdere uren voorbij zijn gegaan is de kans groot dat ook deze slachtoffers zijn overleden. De reddingsdienst zelf zegt al dat er ‘geen hoop op overlevenden’ is.

De slachtoffers waren onderdeel van een off-piste groep die onder toezicht van een lokale gids aan het touren waren, in het gebied gold ten tijde van het ongeluk het lawinecijfer 3 op de schaal van 5. Het gebied Tovière waar de lawine af ging ligt op 2100 meter hoogte en staat niet bekend als lawinegevaarlijk, maar het is wel bekend dat wanneer er lawines optreden deze vaak heel erg heftig zijn. De reddingsdienst heeft al aangegeven dat de slachtoffers erg diep begraven liggen en dat de zoektocht naar de andere slachtoffers daardoor erg lang duurt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws