Nieuws - 10 februari 2016   17:43 Zweedse skigebieden zijn koploper op SOA gebied!

Door:

Je zou verwachten dat een grote stad met heel veel uitgaansgelegenheden dé plek is voor SOA’s, maar in Zweden blijkt dat niet het geval. Sterker nog, in Zweden moet je heel goed uitkijken wat je doet tijdens je wintersportvakantie want voordat je het weet heb je een SOA’tje te pakken! 

Een krant heeft namelijk een hele lading statistieken online gezet over SOA’s in Zweden en op deze lijst staat de provincie Jämtland met kop en schouders bovenaan! Jämtland is dé provincie om te skiën in Zweden met gebieden als Åre en blijkbaar nemen ze het daar niet zo nauw met condooms.

Uit het onderzoek van de Zweedse krant blijkt dat er per 100.000 inwoners ongeveer 500 gevallen van chlamydia gemeld zijn in Jämtland. In Stockholm, de grootste stad van Zweden, ligt dit getal op 461 wat dus een flink stuk lager is. Jämtland is daarmee de absolute koploper in Zweden als het op SOA’s aankomt en de onderzoekers hebben daar ook wel een verklaring voor!

Allereerst zijn er heel veel skigebieden te vinden en tijdens zo’n seizoen wordt er natuurlijk behoorlijk op los genaaid. In deze provincie ligt ook een grote universiteit en dan hoef je eigenlijk al niet meer verder te zoeken! Deze universiteit staat ook nog eens bekend vanwege het zuipgedrag van z’n studenten en tja, dan weten we allemaal wel wat er gaat gebeuren… Veel van deze studenten zijn vervolgens in de winter aan het werk in de skigebieden en ze nemen dus doodleuk hun SOA’s met zich mee.

Wat dan wel weer positief is, de meeste SOA gevallen zijn niet te vinden bij de toeristen maar juist bij die seizoenswerkers. Overigens zijn de SOA’s sowieso terrein aan het winnen in Zweden en met meer dan 38.000 chlamydia gevallen in één jaar tijd zijn ze dé koploper van Europa. Als je geen SOA’tje mee naar huis wilt nemen vanuit Åre kan je die ene chick achter de bar dus waarschijnlijk maar beter met rust laten!

Bron:

Foto: Dollar Photo Club

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws