Nieuws - 12 december 2020   19:01 Zwitserland gewoon open, situatie geeft hoop voor deze winter

Door:

In het hele Alpengebied liggen de skigebieden stil, op één land na. In Zwitserland gaat de winter ‘gewoon’ van start en draait de boel in ieder geval nog! 

Een lichtpuntje in donkere dagen! Na alle negativiteit van de afgelopen maanden mag er ook wel eens iets positiefs gezegd worden toch? Zwitserland heeft namelijk een grote bak ellende over zich heen gekregen nadat ze besloten om de skipistes open te houden deze weken voor iedereen, maar uit de eerste berichten blijkt dat het meer dan prima verloopt.

In Zwitserland zijn namelijk ook de apres-ski gelegenheden in de skigebieden helemaal gesloten en zijn er aardig wat maatregelen actief om de winter zo goed mogelijk door te komen. Zo mag slechts 2/3e van alle liften gebruikt worden en moet iedereen mondkapjes dragen, ook in de wachtrijen voor de liften zelf. Daarnaast dient iedereen afstand te houden en dat wordt ook streng gecontroleerd door politieagenten die posten in de skigebieden. Hou je je niet aan de maatregelen? Dan wordt je er zonder pardon uitgeplukt en kan je een dikke boete verwachten.

De boodschap vanuit Zwitserland is dan ook heel duidelijk: wintersport is prima mogelijk, als je je verwachtingen maar bijstelt ten opzichte van een normale winter. Feesten is niet mogelijk, maar in alle rust meters maken in de sneeuw is geen enkel probleem, zo lang je je maar aan de maatregelen houdt. Overigens ziet het er niet naar uit dat de besmettingen in Zwitserland harder gaan dan voor de échte start van het skiseizoen, dus ook dat speelt in het voordeel van de Zwitserse beslissing.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws