Nieuws - 13 maart 2020   16:16 Zwitserland: Graubunden sluit vanaf maandag alle skigebieden, barren gesloten – UPDATE

Door:

De volgende regio heeft zich zojuist gemeld. De Zwitserse overheid heeft eveneens maatregelen aangekondigd en het Zwitserse kanton Graubunden gaat daarom het Oostenrijkse voorbeeld volgen. Vanaf maandag zullen de skigebieden sluiten. Update #2 21.33 uur 

Zwitserland staat vrij hoog in de lijst als het gaat om de procentuele stijging in de aantallen coronabesmettingen, alleen België staat tot nu toe hoger op de lijst. Het betekent dat Zwitserland zijn maatregelen strakker aan moet trekken, al werkt dat in Zwitserland iets anders dan in de meeste andere landen. De Zwitserse kantons mogen zeer veel zelf beslissen en daarom zullen de maatregelen niet overal gelijk zijn.

Graubunden neemt in ieder geval het zekere voor het onzekere. In heel Graubunden gaan vanaf maandag de 16e ook alle skigebieden dicht. Het gaat daar nog niet om volledige quarantaine, maar om maatregelen die vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld Tirol en Vorarlberg. Voorlopig gaat het dus alleen om het stilzetten van de skiliften en het sluiten van de pistes. Het dichtzetten van dorpen is nog niet aan de orde.

Alle entertainment locaties in Graubunden moeten vanaf zaterdag al gesloten zijn, vanaf 17.00 uur geldt een verbod op onder andere barren, bioscopen, nachtclubs en jawel, ook de stripclubs. Hotels en restaurants mogen open blijven onder strenge voorwaarden, waarbij ruime afstand tussen gasten en personeel mogelijk is en zelfbediening niet van toepassing is.

Deze maatregelen zullen actief zijn tot en met 30 april en mogelijk langer indien nodig.

Update 18.36 uur

Zojuist heeft Zwitserland bekend gemaakt dat de maatregelen zullen gelden voor heel Zwitserland. Vanaf 16 maart tot en met 30 april moeten alle skigebieden de deuren sluiten.

Update 21.33 uur

Het beleid is net aangepast. Zwitserland moet per direct alle skigebieden sluiten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws