Nieuws - 12 mei 2020   13:31 Zwitserland opent horeca gelegenheden voor eigen bevolking

Door:

De Zwitsers hebben een nieuwe reeks aan versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Vanaf deze week mag de horeca weer draaien! 

Reizen naar Zwitserland en ergens op een gletsjer een paar sneeuwmeters pakken, om vervolgens aan het bier te gaan zit er voorlopig nog niet in, maar het is weer een stap in de juiste richting. Zwitserland heeft deze week een nieuwe reeks versoepelingen aangekondigd en nu mag ook eindelijk de horeca in het land weer beginnen.

Oftewel, je kan weer 5 euro aftikken voor een biertje! Tenminste, als je het land überhaupt in komt. De reisbeperkingen zijn nog wel even van kracht en de komende weken zal moeten blijken hoe verschillende Europese landen daar mee om willen gaan.

Geldende maatregelen

Voor nu is het dus ook vooral een versoepeling voor de Zwitsers en degenen die bijvoorbeeld door seizoenswerk nog ‘vast’ zitten in het land. Het betekent overigens nog steeds niet dat de horeca nu op dezelfde manier kan draaien als voor de coronacrisis, voorlopig zijn er nog steeds beperkingen actief.

Zo mogen Zwitsers maximaal met vier personen bij elkaar zijn in horeca gelegenheden en voorlopig zijn alleen zitplaatsen toegestaan. Groepen van maximaal vier personen moeten minimaal twee meter uit elkaar zitten en waar dit niet mogelijk is, zullen er afscheidingen geplaatst moeten worden. Daarnaast zijn er ook een hoop hygiënische regels actief, net als in Nederland. Oftewel: een restaurant mag bezoekers weigeren op gezondheidsverdenkingen en er moet regelmatig schoongemaakt worden.

Volgende fase

Zwitserland bekijkt nu hoe deze versoepeling zich gaat verhouden en of het coronavirus hiermee effectief aangepakt kan worden. Als dat het geval is, kan de Zwitserse overheid op 27 mei bekend maken dat ze de volgende reeks van versoepelingen in gang zetten. Wanneer dit het geval gaat zijn, dan zullen de skiliften vanaf 8 juni weer mogen draaien. Of er dan al toeristen welkom zijn in het land valt nog te bezien!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws