Nieuws - 25 september 2020   15:40 Zwitserland plaatst Nederland op de lijst met risicolanden, verplichte quarantaine bij aankomst

Door:

Even een weekje op vakantie naar Zwitserland? Dat kan je vergeten. Zwitserland heeft de regels aangescherpt en vanaf 28 september moet als je Nederlander verplicht in quarantaine bij aankomst! 

Zwitserland trekt de broekriem aan voor heel veel landen en daar valt ook Nederland onder, waardoor er een vorm van reisbeperking van kracht zal zijn. Vanaf 28 september hanteert Zwitserland een nieuwe lijst met landen die worden bestempeld als risicogebied en soms kijken ze specifieker naar regio’s.

Nederland staat nu in zijn geheel beschreven als een risicoland voor de Zwitserse overheid, net als onder andere België, Luxemburg en Spanje. Van buurlanden Frankrijk, Italië en Oostenrijk kijkt Zwitserland naar specifieke regio’s waarvoor dezelfde beperkingen gaan gelden.

Negatieve test helpt niet

De regels voor de Zwitserse overheid zijn bijzonder streng te noemen. Wanneer je uit een van de risicolanden komt, dan moet je hoe dan ook verplicht in quarantaine, ook wanneer je in het bezit bent van een negatieve coronatest ontkom je er niet aan. Een nieuwe coronatest doen in Zwitserland zelf is eveneens niet genoeg, uiteraard is het toegestaan om een test te doen, maar ook dan zal je gewoon in quarantaine moeten blijven zitten.

Zwitserland heeft een proces beschreven die iedere reiziger dient te volgen en het niet volgen van het proces kan resulteren in flinke boetes. Bij aankomst moet je direct naar een accommodatie gaan zonder contact te zoeken met andere mensen. OV moet vermeden worden, er moet minimaal anderhalve meter afstand gehouden worden en ze ‘adviseren het dragen van een mondmasker’. Vervolgens moet er binnen 2 dagen een melding gedaan worden bij de autoriteiten van het Canton waar je verblijft en vervolgens dien je minimaal 10 dagen in isolatie te blijven. Doe je dit niet en je wordt gepakt, dan kan je een boete verwachten tot CHF 10.000,-.

Grenscontrole

Voor Zwitserland lijkt het niet moeilijk om voor Nederlanders en Belgen deze maatregelen door te voeren, aangezien de grenscontroles zeer waarschijnlijk aangescherpt gaan worden. De Zwitserse grensovergangen worden doorgaans al strakker in de gaten gehouden, maar dat zal nu waarschijnlijk alleen maar nóg meer gaan worden.

De volledige lijst met instructies is op deze overheidspagina te vinden. Hoe lang deze maatregelen van kracht blijven is nog niet bekend, pas bij ‘significante verbetering’ haalt Zwitserland landen van de lijst af.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 november 2020

Zondag WTF #406

We hebben de meest idiote manier gevonden om een blessure op te lopen en iemand die de komende week als smurf door het leven gaat!   Lees Meer…

Meer Nieuws