Nieuws - 9 februari 2022   19:38 Zwitserland plant afschaffen coronapas vanaf 17 februari

Door:

Jij krijgt versoepelingen, wij krijgen versoepelingen, iedereen krijgt versoepelingen! 

Versoepelingen aan alle kanten, als we het nieuws moeten geloven! Vandaag heeft ook Zwitserland bekend gemaakt dat zee en grote stap willen maken, waar de meesten wel blij mee zullen zijn. Geen geleur met QR-codes: Zwitserland wil de coronapas eruit knikkeren.

Nu het internationaal een stuk beter gaat en de situatie in Zwitserland over controle is, denken de Zwitserse cantons dat het tijd is om de volgende grote stap te nemen en het gros van de coronamaatregelen uit het raam te gooien. Helemaal zonder maatregelen zal het niet zijn, al zal de komende tijd duidelijk gaan worden hoe het er daadwerkelijk uit komt te zien.

In een stemmingsronde is in ieder geval volmondig ja gezegd voor het vervallen van de coronapas en dit zou al vanaf 17 februari het geval kunnen zijn. Volgens de huidige berichten zijn dan nog steeds mondkapjes nodig op sommige plekken, waaronder in het openbaar vervoer en mogelijk ook in skiliften.

Het is er nog niet 100% doorheen, een definitieve goedkeuring laat nog even op zich wachten. Eerder gaf de Zwitserse Gezondheidsraad aan dat men eerst de 2-G plus regel af wilde schalen naar ‘gewoon’ 2-G en dan zou willen evalueren, maar mogelijk dat deze stap dus overgeslagen wordt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws