Nieuws - 21 oktober 2020   10:28 Zwitserland, Salzburg en Oberösterreich nu ook naar code oranje

Door:

De Nederlandse overheid heeft z’n reisadviezen verder aangescherpt. Na Frankrijk en delen van Oostenrijk, zijn Zwitserland en nog eens twee Oostenrijkse deelstaten naar code oranje gegaan! 

Waar in Oostenrijk de deelstaten Niederösterreich, Vorarlberg en Tirol al enige tijd op oranje stonden, zijn daar nu Salzburg en Oberösterreich ook nog eens bijgekomen. Heel Frankrijk stond ook al op oranje en de enige die de dans nog een beetje wist te ontspringen was Zwitserland, maar ook daar zijn de besmettingen toegenomen waardoor het hele Alpenland nu op code oranje staat.

Niet-noodzakelijke reizen

Reizen naar Zwitserland was al een gevoelig puntje aangezien de Zwitserse overheid zelf reisbeperkingen heeft ingesteld voor onder andere Nederlanders, maar nu komt daar dus ook het advies vanuit de Nederlandse overheid bij. Alle kantons vallen nu per direct onder code oranje.

In Oostenrijk werden de regio’s Niederösterreich, Tirol en Vorarlberg al enige tijd geleden onder code oranje geplaatst, waar Salzburg nog op code geel stond en dus als ‘relatief veilig’ werd bestempeld voor het maken van reizen. Vandaag is daar na toenemende besmettingen in deze regio verandering in gekomen, aangezien net als in Nederland de aantallen in de Oostenrijkse regio’s in een rap tempo aan het toenemen zijn.

Het advies is dus heel duidelijk: onderneem alleen essentiële reizen naar deze regio’s en bij aankomst in Nederland zal je 10 dagen in quarantaine moeten gaan. Op vakantie gaan wordt uiteraard niet als een noodzakelijke reis gezien, al geeft de overheid verder aan dat de interpretatie van een noodzakelijke reis vooral bij de Nederlanders zelf ligt. Besmettingsrisico’s in deze regio’s zouden in ieder geval hoog zijn.

Hoe lang deze code oranje actief blijft is nog niet bekend. Eerst moeten de besmettingen significant afnemen voordat er afgeschaald kan worden en dat lijkt voorlopig nog niet aan de orde te zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws