Nieuws - 27 november 2021   19:31 Zwitserland stemt over gebruik QR code

Door:

Tegenstanders van de QR code in Zwitserland spelen het hoog op. Morgen gaat er gestemd worden voor of tegen het invoeren van de QR code! 

In Zwitserland liggen de besmettingcijfers nog veel hoger dan in Nederland met 508 gevallen per 100.000 inwoners, waar het in Nederland rond de 120 ligt. Qua vaccinatiegraad doet Zwitserland het ietsjes beter dan Oostenrijk, maar toch staan ze stijf onderaan de lijst. Toch zijn er bijna geen harde maatregelen en is de QR code er nog steeds niet volledig doorheen.

Morgen (zondag 28 september) gaan de Zwitsers naar de stembus voor een referendum die gaat over het invoeren van de QR code. Tegenstanders zeggen dat de QR code voor verdeeldheid en discriminatie zorgt, terwijl de voorstanders juist aangeven dat het een volledige normale winter zou kunnen garanderen.

Op dit moment is er nog wel een verplichting om een mondmasker te dragen in Zwitserse skigebieden, maar de QR check is er dus nog niet. Deze heb je wel nodig om een bar of restaurant in te komen, maar daar blijft het vooralsnog bij. Afhankelijk van wat er uit de stemronde komt, zou dat wel eens kunnen gaan veranderen vlak voor de kerstvakantie.

Afhankelijk van de resultaten van het referendum kunnen er een paar dingen gebeuren. Zo kan het zijn dat de QR code afgeschaft gaat worden voor veel locaties, maar dat er dan een lockdown mogelijk is in het Alpenland. Als de QR code blijft, dan is de kans groot dat dit uitgebreid gaat worden naar de skigebieden zodat je een geldig coronabewijs nodig hebt om de skigebieden in te komen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws