Nieuws - 3 september 2020   16:25 Zwitsers dorpje bedekt onder dun laagje van ‘chocoladesneeuw’

Door:

Het is bruin, poederig en het komt uit de lucht vallen. Heb je het ooit eerder chocolade zien sneeuwen? In Zwitserland is het wél het geval geweest! 

Voordat de echte sneeuw een beetje fatsoenlijk naar beneden gaat komen zijn we nog wel wat maanden verder, maar dat neemt niet weg dat er wel degelijk sneeuw-nieuws te melden is. Al is het deze keer dus bruin!

In Zwitserland is namelijk melding gemaakt van hele fijne bruine sneeuw die in een dorpje naar beneden bleek te komen en al vrij snel kwam men erachter wat het was. Er kwam, zonder onzin, chocolade naar beneden vallen. het gebeurde allemaal in het Zwitserse dorpje Olten, waar auto’s ineens onder een bruin laagje hadden.

Zwitserse chocolade

Hoe het in godsnaam kan gebeuren dat er chocolade uit de lucht komt dwarrelen? Daar is blijkbaar een prima verklaring voor! In Olten zit namelijk een fabriek van de Zwitserse fabrikant Lindt, die je waarschijnlijk wel kent van de beroemde gouden chocoladekonijntjes.

Door een foutje in het ventilatiesysteem van de fabriek werd een lading van superfijn cacaopoeder de lucht in geblazen en doordat er vervolgens een flinke wind stond, is dat poeder dus doodleuk richting het dorp gewaaid waar het weer naar beneden kwam als een soort hele kleine dwarrelende vlokjes.

De chocoladesneeuw zou geen kwaad kunnen voor de inwoners van het dorp of het milieu, al is het natuurlijk wel een aardige klus om zoveel cacaopoeder op te ruimen. Een beetje water erbij en het wordt een goeie hardnekkige plakbende. De ventilatie is overigens gerepareerd, dus voorlopig hoeft er geen chocoladesneeuw meer verwacht te worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 september 2020

Zondag WTF #397

Je weet dat het glad is wanneer de bus zijwaarts voorbij komt glijden! En wist je dat je geen staal nodig hebt voor een zieke S-Rail?  Lees Meer…

Meer Nieuws