Nieuws - 10 januari 2019   20:35 Zwitsers hotel getroffen door lawine, reddingsdiensten uren bezig met zoektocht

Door:

In Zwitserland is de lawinesituatie ook niet bepaald best te noemen en vandaag hebben de gasten van een hotel dat zelf ondervonden. Een lawine rolde over een hotel heen! 

Het voorval gebeurde vandaag op de Zwitserse Schwägalp in het kant Appenzell. De lawine kwam vanmiddag in volle snelheid over het Hotel Säntis rollen en er zijn in ieder geval drie gewonden gevallen. De reddingsdiensten zijn druk bezig geweest met een grootste zoektocht rondom de lawine, aangezien er een kans is dat omstanders onder de sneeuw zijn begraven.

Hoewel er in het hotel zelf niemand vermist is, kunnen ze niet uitsluiten dat omstanders in het dorp door de sneeuwmassa zijn getroffen. De lawine heeft schade veroorzaakt aan het hotel en heeft rondom het hotel ervoor gezorgd dat in totaal 15 auto’s meegesleurd werden.

Restaurant

De grootste schade is te vinden in het restaurant van het hotel. Een flinke hoeveelheid sneeuw is door de ramen naar binnen komen zetten en zo’n lawine heeft behoorlijk wat kracht, waardoor in ieder geval duidelijk is dat er flinke schade is. Hoe groot die schade exact is moet nog blijken, dat kan pas ingeschat worden wanneer de sneeuw enigszins geruimd is.

Een van de gasten zat rustig een biertje te drinken in het restaurant, toen hij een stofwolk op zag komen door het raam. “Ik dacht eerst aan een daklawine. Toen hoorde ik een oorverdovend geraas en kwam er een grote hoeveelheid sneeuw naar binnen”, aldus de man.

Zoektocht

Zodra de lawine gemeld werd, is de reddingsdienst direct met lawinehonden uitgerukt om op zoek te gaan naar mensen die onder de lawine terecht zijn gekomen. Geen van de hotelgasten werd daadwerkelijk begraven, maar aangezien er mogelijk wel omstanders in de buurt waren is er lang gezocht. Inmiddels is de zoektocht gestopt vanwege het invallen van de avond, maar zodra er berichten komen over vermiste personen gaat de reddingsdienst direct verder. Ze waren met 76 reddingswerkers, 2 lawinehonden en 2 lawine experts aan het zoeken.

De straat richting het hotel ligt bovendien volledig vol met diepe sneeuw en het gaat nog lang duren totdat de boel weer een beetje bereikbaar is. Politieauto’s, ambulances en wagens van de reddingsdienst hadden grote moeite om de locatie te bereiken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

16 juni 2019

Zondag WTF #333

Al depressief, wetende dat de zomer nog heel lang gaat duren? We feel you. Tijd om de realiteit weer even te ontsnappen, het is WTF o’clock!  Lees Meer…

Meer Nieuws