Nieuws - 7 november 2020   15:18 Zwitsers kanton Valais komt met nieuwe maatregelen, skigebieden blijven nu nog open

Door:

Waar de rest van de Alpenlanden de skigebieden voorlopig gesloten hebben, gaan ze in Zwitserland nog wel door ondanks dat er in Valais alvast nieuwe maatregelen zijn aangekondigd. De grote vraag is: voor hoe lang nog? 

Oostenrijk, Frankrijk en Italië hebben alle skiliften voorlopig gesloten en Zwitserland was de enige die deze trend niet volgde en dat gaan ze met het meest recente maatregelenpakket ook nog steeds niet doen. Hoewel de boel verder aangescherpt wordt, ziet de Zwitserse overheid nog geen reden om alle skigebieden collectief te sluiten en laat de beslissing over aan de gebieden zelf, die uiteraard er voor kiezen om de liften zoveel mogelijk open te houden.

Maatregelen

In Zwitserland werkt het doorvoeren van maatregelen doorgaans iets anders dan in Nederland, aangezien de kantons daar veel dingen zelf kunnen bepalen. Valais, waar een aardig aantal skigebieden in liggen, heeft nu aangekondigd dat ze met nieuwe maatregelen komen.

Zo moeten nu alle bars en restaurants gesloten blijven in Valais, nadat eerder al faciliteiten als zwembaden en bioscopen dicht moesten. De skigebieden kunnen vooralsnog echter gewoon open blijven en de afgelopen week zijn er al meer gebieden geopend.

Besmettingswaarden

De Zwitserse skigebieden doen er in ieder geval alles aan om de boel zoveel mogelijk te kunnen laten draaien. Zo worden er bijvoorbeeld 50% minder skipassen ter beschikking gesteld om te voorkomen dat het druk kan worden en wordt er extra op de hygiëne gelet. Het sluiten van de liften zou dan ook niet wenselijk zijn en de skigebieden zelf geven ook aan dat een wintersport vakantie onwijs gezond is voor iedereen.

Toch zijn de besmettingswaarden in Zwitserland zorgelijk te noemen. Het aantal coronabesmettingen per 100.000 inwoners ligt stukken hoger dan de andere Alpen landen en velen vragen zich dan ook af hoe lang het nog kan duren voordat ook de Zwitserse gebieden de liften stil moeten zetten.

Vooralsnog is dit in ieder geval dus niet aan de orde en lijkt Zwitserland zich gewoon op te maken voor de kerstvakantie. De Zwitserse filosofie is er een van eigen verantwoordelijkheid en ze zien het niet zitten om de boel kunstmatig lam te gaan leggen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws