Nieuws - 11 april 2019   18:24 Zwitsers skigebied biedt allerlaatste liftritje aan op veiling

Door:

Heb je nog een zak Zwitserse Franken liggen en wil je het allerlaatste ritje van een stokoude skilift mee maken? Dan heb je geluk. Arosa heeft er een veiling voor opgezet! 

De Brüggerhorn stoeltjeslift is er eentje in de categorie antiek en daarom wil het skigebied toch wel een keertje een beetje vernieuwing door gaan voeren. Het oude beestje staat er al 49 jaar en ja, het is een beetje zuur dat ‘ie Abraham dus niet te zien krijgt, maar het is ook wel tijd voor vernieuwing.

Na 10 miljoen ritjes gaat de lift deze lente vervangen worden voor een modern exemplaar, met zes zitjes en plaats van twee. Mag ook wel een keertje, toch?

Veiling

Om die stokoude Brüggerhorn zijn laatste eer te bewijzen heeft Arosa een nieuwe actie opgezet waarmee je op een veiling het allerlaatste liftritje kan claimen. Na dat liftritje wordt de boel stilgezet en gaat de lift ontmanteld worden.

Blijkbaar is er behoorlijke vraag naar, want de teller staat nu al boven de 500 CHF. Het heeft misschien ook wel een beetje te maken met wat je er verder nog bij krijgt, aangezien je tijdens dat allerlaatste liftritje een speciaal naamplaatje aan je stoeltje hebt hangen én je datzelfde stoeltje ook nog eens mee mag nemen. En als je ‘m niet mee wilt nemen dan is het ook prima, dan gaat die stoel neergezet worden in het skigebied als chillspot inclusief naamplaatje.

Vervanger

De antieke Brüggerhorn gaat dus vervangen worden door een zes-zit stoeltjeslift en niet zomaar eentje, maar eentje van Porsche Design. Het mag wat kosten daar in Zwitserland!

Verwacht dus luxe zitjes en een lekkere fancy ervaring, want daar is Porsche Design nu eenmaal goed in. De nieuwe route duurt straks 5 minuten in plaats van 12 minuten en kan 1600 mensen per uur naar boven brengen, ten opzichte van de 800 met de oude lift.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

14 juli 2019

Zondag WTF #338

Weer een zondag dichterbij de wintermaanden, ook al duurt het nog erg lang. Het is chilltime met een bunch aan WTF voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was toch zomer? Met deze afkoeling gaan we bijna denken dat de winter er weer aan zit te komen. Anyway, het is chill time met de zondag WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws