Video's - 10 maart 2017   8:47 130 Italiaanse wintersporters hebben een liftritje from hell

Door:

Als je in een skilift stapt en je bent een beetje angstig aangelegd, dan zijn er een paar dingen waar je absoluut niet aan moet denken. Dat je stoeltje ineens van de kabel dondert bijvoorbeeld, of dat je uren lang stil moet zitten omdat alles vastgelopen is. Dat laatste was het geval in Italië en wij hebben de beelden ervan! 

Een skilift die stil staat hoeft niet zo’n issue te zijn, soms loopt er gewoon eventjes iets vast en dan moet je wachten totdat de pistedienst je uit de skilift helpt. Als het maar niet keihard waait of ijskoud is zal je er alleen een houten reet aan over houden en een sterk verhaal! In Italië liep dat wel wat anders, daar hadden ze te maken met belachelijk sterke stormwind en dat maakte het liftritje alles behalve prettig…

Een kleine tweezits stoeltjeslift in het skigebied Prato Nevoso kon die zware wind niet meer aan en door de harde wind was de kabel deels losgekomen. Gelukkig zijn er allerlei veiligheidsmethodes toegepast om te zorgen dat de kabel niet ineens naar beneden dondert, maar het betekent wel dat de hele lift stil staat en pas weer kan draaien als alles gefixt is. En daar zit je dan!

Tijdens die stormwind zaten 130 man in de lift en zij hadden vervolgens echt een liftritje uit de hel. De zware wind zorgde ervoor dat de stoeltjes alle kanten op zwiepten en dan sta je vervolgens uren stil omdat zelfs de reddingsdienst niets voor je kan doen. Door die belachelijke wind konden ze de inzittenden namelijk niet bereiken en een helikopter inzetten is dan al helemaal uitgesloten!

Wonder boven wonder is er niemand gewond geraakt, maar de beelden van dit ritje laten wel zien hoe ziek het er aan toe ging in Italië. De inzittenden hebben het uit moeten zitten totdat de wind afzwakte en de reddingsdienst wat kon doen en zoals je ziet was dat bepaald geen pretje:

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's