Video's - 9 januari 2021   16:47 Andri Ragettli doet nieuwjaarsduik XL, gaat half uur in bevroren meer liggen

Door:

Is hij helemaal knetter gek geworden?! Het ziet er wel naar uit, want Andri Ragettli heeft maar liefst dertig (!) minuten in ijskoud water gelegen en uiteraard zijn daar beelden van.

Oehlala, zeg je koud dan denk je aan een koude douche. Of aan wind die je gezicht pijn doet van de kou, maar een ijsbad?! Dat is wel even een paar levels dieper in het proces hoor. Gelukkig zijn er nog genoeg mensen in de wereld die zijn of haar lichaam ultiem testen en daar is Andri Ragettli er eentje van. Want Andri Ragettli? Die is in de eerste week van januari bezig om zichzelf aan de gang te houden. Alweer. Of nog steeds. We weten het niet, maar het is in ieder geval weer een unieke actie van de Zwitser.

En voor de muggenzifters onder ons: Ragettli gaat natuurlijk niet in een bevroren meer liggen. Want dat lukt niet. Hij heeft een wak gemaakt waardoor hij in het bevroren meer kan gaan liggen. Maar ja, zie dat maar eens in het onderwerp te verwerken zonder dat het een te lange zin gaat worden.

Inderdaad, dat lukt niet!

Dus vandaar dat we er maar even voor hebben gekozen om het zo te doen. Je bent hier nu toch dus je snapt waarschijnlijk al wel wat we bedoelden. Lang verhaal kort: Ragettli start met zeven dagen voor drie minuten in ijskoud water, om daarna voor tien minuten achter elkaar te blijven zitten.

Dat is in ieder geval in eerste instantie het doel geweest, maar spoiler alert: het gaat ‘m eigenlijk best wel prima af! Terwijl het buiten gewoon vriest en de sneeuw rondom z’n ijsbad ligt mee te chillen.

Ragettli is dus gewoon een beest op ski’s én in een ijsbad. En om de kijkers er van te overtuigen dat het écht koud genoeg is om het een ijsbad te noemen: Andri Ragettli moet eerst het ijs kapot hakken voordat hij in bad kan. Hij doet dit overigens door de Wim Hof methode, die al vaker z’n lichaam tot het uiterste heeft gedreven in ijskoud water. Check de beelden voor bewijs hieronder:

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's