Video's - 16 april 2015   9:53 Billy Morgan doet ‘s werelds eerste Quad Cork – Update

Door:

Holy shit! Het wintersportseizoen zit er zo goed als op, maar snowboarder Billy Morgan dropt nog even een bommetje. Hij is namelijk de allereerste snowboarder ter wereld die een Quad Cork neer heeft weten te zetten! Update: We hebben slomo beelden!

Wat. De. Fuck! De Triple Corks zijn al knettergek om naar te kijken maar Billy Morgan gaat dus nog even een stapje verder. In het Italiaanse Livigno heeft de Britse snowboarder voor het eerst een Quad Cork neer weten te zetten, iets wat nog nooit gedaan is in de wintersport!

Een ‘normale’ Triple Cork is de 1440, wat betekent dat je vier volledige rotaties maakt terwijl je drie koprollen maakt. Yuki Kadano wist het tijdens de Burton US Open al voor elkaar te krijgen dat iedereen onder een luid ‘holy shit!’ naar het beeld keek door nog eens 180 graden rotatie aan deze Triple toe te voegen en dit was tot nu toe de grootste snowboard trick ooit uitgevoerd.

Maar ja, toen kwam Billy Morgan langs! Hij heeft in Livigno een Backside Quadruple Cork 1800 neer weten te zetten, wat betekent dat hij vijf(!) rotaties en vier(!!) koprollen maakt! Één ding weten we zeker, er zijn nu heel wat snowboarders die balen dat zij niet de eerste zijn. In 2013 werd er al geroepen dat Halldor Helgason, Torstein Horgmo en Mark McMorris wel eens de eerste leden van de Quad club konden worden, maar vlak voor het einde van het seizoen heeft Billy Morgan het dus weten te flikken.

Om deze knettergekke trick goed te landen hebben ze wel een flinke jump moeten maken in het Italiaanse Livigno. Een normale slopestyle jump is namelijk net niet groot genoeg en dus hebben ze het zaakje nog een tikkie groter gemaakt. Tijd voor knikkende knietjes was er in ieder geval niet omdat Billy heel wat moest draaien om deze trick te landen!

“Het is geweldig. Ik denk al zolang aan deze trick en het is een hele geruststelling dat het me eindelijk is gelukt. De trick kon nog wel wat cleaner, maar toch ben ik er blij mee!”

Last day riding for the season so thought I would send one for the boys!! Thanks to Red Bull and to Livigno sorting the wedge! #quadcork #1800 #seasondone

Posted by Billy Morgan on woensdag 15 april 2015

Update

Red Bull heeft nog een paar slomo beelden online gezet van deze knettergekke trick!

Bron:

Foto: Red Bull

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's