Video's - 26 augustus 2017   16:32 Bizar: Complete bergwand komt los in Zwitserland

Door:

Dus, jij dacht dat lawines al doodeng waren? Het kan dus nóg erger. In Zwitserland is twee dagen geleden namelijk een complete bergwand naar beneden komen zetten! 

We hebben al wel eens beelden gedeeld van een megalawine die je van een afstandje aan ziet komen. Een massive stofwolk die naar beneden rolt is het enige wat je ziet, terwijl je weet dat er heel veel power onder die stofwolk zit die écht alles met zich meesleurt. In de zomer krijg je dat soort beelden normaal gesproken niet te zien, maar in Zwitserland was het dus nog een stukje erger.

Twee dagen geleden liet namelijk ineens een complete bergwand los in het Zwitserse Val Bregaglia! De noord-oostelijke wand van de Piz Cengalo stortte zonder pardon naar beneden en ja, als er een bergwand naar beneden rolt dan wordt het een aardige puinhoop. De bijbehorende rotslawine is absoluut massive te noemen en gelukkig stond er iemand paraat om het hele zaakje te filmen.

In totaal is er 4 miljoen kuub aan materiaal los gekomen en richting het dal gestort, waar de autoriteiten gelukkig snel in hebben gegrepen. Het dal werd geëvacueerd waardoor de schade beperkt is gebleven, al zijn er nog wel acht mensen vermist in het gebied. Het is nog onduidelijk of de acht mensen in de buurt waren van de rotswand, maar reddingswerkers blijven wel zoeken om uit te sluiten dat ze zijn overleden. Dit is overigens geen makkelijke klus, aangezien de rotslawine een behoorlijke ravage heeft achter gelaten.

Zulke grote rotswanden komen overigens niet erg vaak zo maar los, meestal gaat het om veel kleinere exemplaren. De combinatie van water, sneeuw en vorst zorgt ervoor dat er scheuren in de rotswanden komen en als die ver genoeg zijn, is er eigenlijk niks nodig om het hele zaakje te laten schuiven. Check de bizarre beelden!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's