Nieuws. Video's - 5 maart 2019   8:46 Bizar: Lawine rolt over geopende snelweg

Door:

Afgelopen winter zijn snelwegen vaak zat afgesloten geweest in de Alpen en dat is niet voor niets. Uit Amerika komen bizarre beelden van een lawine die over een geopende snelweg is komen rollen! 

De sneeuwmassa kwam afgelopen zondag naar beneden rollen over de I-70 snelweg die door de Amerikaanse staat Colorado loopt, ter hoogte van wat ze de Ten Mile Canyon noemen. Meerdere personen hebben beelden opgenomen met telefoons en dashcams van de gigantische lawine die op volle snelheid over de snelweg komt jagen.

Één ding is zeker, angstaanjagend is het absoluut. Waarom de snelweg in Colorado niet afgesloten is, is nog een raadsel, aangezien ze ook in de States normaal gesproken wel goed controleren op dergelijke zaken. Toch kon de zware lawine zomaar ineens los komen.

De lawine komt na behoorlijke sneeuwval in de Amerikaanse staat. In een korte tijd is er erg veel sneeuw naar beneden gekomen waardoor het lawinegevaar her en der flink is toegenomen. De Ten Mile Canyon waar deze lawine naar beneden is gekomen ligt redelijk dichtbij Copper Mountain.

Gelukkig is eigenlijk alleen de grote stofwolk over de snelweg komen rollen en bleef de grote hoeveelheid sneeuw uit. Daardoor zijn er dan ook geen slachtoffers gevallen en daarmee mogen ze absoluut van geluk spreken, want zo’n massive lawine kan ook een paar auto’s zonder pardon meesleuren en volledig begraven. Een goede afloop dus, maar bizar is het zeker!

UPDATE FROM CDOT: It was NOT a controlled slide. It was a NATURAL avalanche, but snow did not reach I-70.CAUGHT ON CAMERA: This is wild! FOX31 ‪viewer captured this video of an avalanche along I-70 today in Ten Mile Canyon between Frisco and Copper Mountain. Dusted the interstate. Lots of avalanche danger out there from so much snow! Be careful!

Geplaatst door Jeremy Hubbard op Zondag 3 maart 2019

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

12 juli 2020

Zondag WTF #387

Weer een zondag overleefd? Good! De chillmode heb je wel verdiend, toch? Wat dacht je van waterskiën tussen de sneeuw met een sneeuwscooter op je pickuptruck? ‘MURICAA!  Lees Meer…

Het is juli en de mussen vallen van het dak, maar de mogelijkheid om te solliciteren bij de hoogste open air bar van Europa is zojuist weer gestart. Dus, wie heeft er enorm veel zin om een uniek seizoen te draaien in de sneeuw en aan de slag te gaan bij de 360 Bar in Val Thorens? Lees Meer…

Meer Nieuws