Video's - 29 februari 2016   9:15 Deelnemerslijst en kasteel voor Nine Queens 2016 zijn bekend

Door:

Het is nog maar even wachten voordat de 2016 editie van Nine Queens van start gaat en nadat we de vorige keer al ruimschoots hadden stilgestaan bij de trailer en datums is het nu tijd voor meer informatie. De organisatie heeft namelijk de deelnemerslijst én de setup én de winnaressen van de ‘become a queen’ contest bekend gemaakt!

Er zijn van die evenementen, daar kijk je eigenlijk in de zomer al naar uit en Nine Queens is daar zonder twijfel eentje van. Nouja, eigenlijk is het hele concept van Nine Queens en Nine Knights iets waar we al van beginnen te stuiteren als we er bij nadenken en dus was het des te fijner dat de organisatie weer eens met extra informatie op de proppen kwam!

We zaten ons namelijk al onrustig af te vragen wie ze dit jaar hadden uitgenodigd en of de regerend kampioen Kjersti Ostgaard-Buaas wederom van de partij is! Gelukkig hebben we daar nu het antwoord op gekregen want hieronder is de complete lijst terug te vinden:

Ski:

– Dania Assaly, CAN
– Coline Ballet-Baz, FRA
– Emma Dahlström, SWE
– Keri Herman, USA
– Johanne Killi, NOR
– Tiril Sjastaad Christiansen, NOR
– Zuzana Stromkova, SLO
– Katie Summerhayes, GBR
– Guilia Tanno, SUI
– Kaya Turski, CAN
– Maggie Voisin, USA
– Lisa Zimmermann, GER

Snowboard:

– Jamie Anderson, USA
– Julia Baumgartner, AUT
– Kjersti Ostgaard-Buaas, NOR
– Anna Gyarmati, HUN
– Sarka Pancochova, CZE
– Jenny Jones, GBR
– Elena Könz, SUI
– Hailey Langland, USA
– Stefi Luxton, NZE
– Julia Marino, USA
– Klaudia Medlova, SVK
– Katie Ormerod, GBR
– Christy Prior, NZE
– Birgit Rofner, AUT
– Olya Smeshlivaya, RUS

Al met al dus een unit van een lijst met grote namen en alsof het niets is komen daar nog een paar namen bij. Nine Queens bood iedere vrouw namelijk de mogelijkheid om een verse edit in te sturen zodat ze kans konden maken op een wildcard en na heel veel video’s bekeken te hebben had de epische week er twee deelnemers bij. Één voor het skiën en één voor het snowboarden.

Ski winnares Johanne Killi:

Snowboard winnares Julia Marino:

Het kasteel

Uiteraard is een Nine Queens niets zonder een bizarre setup en dus heeft de organisatie weer iets op papier weten te zetten wat zeker de handjes op elkaar krijgt. We wilden het eigenlijk voor je vertalen, maar de organisatie heeft het prima weten te verwoorden: “This year the nearly 25 meter wide main castle boasts a total of five take-offs, with two main booters measuring 21m form the lip to the knuckle, two step-ups and a smaller kicker through the tower. The hexagon shape jib feature is centred around a draw-bridge jib surrounded with a gap to down box, a double rail stair-set and 2 fun quarters.”

Om het even kort samen te vatten staat er eigenlijk: Badass setup! Voor de visueel ingestelde zijn er natuurlijk ook nog foto’s aanwezig. Heb je trouwens 13 – 18 maart al rood omcirkeld in je agenda? In die periode zal er veel beeldmateriaal van Nine Queens op je beeldscherm voorbij komen namelijk!

Nine Queens Nine Queens Nine Queens

Bron:

Foto's: Nine Queens

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's