Freestyle. Video's - 8 juli 2019   17:19 Dit is de bizarre winnende run van Mountain Of Hell 2019 in Les Deux Alpes

Door:

Kan je nog die bizarre crash video van al die mountainbikers op de gletsjer van Les 2 Alpes herinneren? Je weet wel, die we op Facebook hebben geshared? Ja? Mooi, want daar is nu de complete run van online gekomen!

Nee maar serieus, wij zouden al lang en breed afgevoerd zijn met een helikopter voordat we überhaupt het einde van de sneeuw zouden hebben meegemaakt, maar deze kerel weet het gewoon te fixen!

En stel nou, maar wel echt met de nadruk op stel, maar stel nou dat als we het zouden overleven… Dan zouden we naderhand verkeerd zijn gereden en in een compleet ander dorp terecht zijn gekomen. Want dertig minuten lang downhillen?! Het is werkelijk waar te bizar voor woorden.

Echt, we hebben er geen woorden voor. Want sneeuw, rotsen, andere stenen, weggetjes waarvan je niet weet of je nou eigenlijk naar links of naar rechts moet en al helemaal niet op zo’n snelheid, rondvliegende fietsen inclusief atleet én dan staat er ook nog eens een vage fransoos tegen je aan te schreeuwen terwijl je takken probeert te ontwijken. Én dan ook nog eens zo snel mogelijk naar beneden te komen!

Ja, dat lukt dus voor geen meter he.

In ieder geval, bij ons niet. Maar deze man weet het allemaal te overleven en na maar liefst eenendertig minuten (!) weet hij de finish te bereiken van Mountain Of Hell 2019 in het Franse Les Deux Alpes. Wel geinig dat we na het NK 2018 in Les Deux Alpes nu wel een aantal herkenningspunten hebben, ook al is dat maar een schim van de dik dertig minuten durende video waarin echt elke seconde je klamme handjes gaat bezorgen.

Want denk je eens in: een half uur lang naar beneden denderen voor wat je waard bent met de gedachte dat de concurrentie je op de hielen zit en je eigenlijk in zou willen halen. Elke bocht moet dus extra hard genomen worden en beter blijf je in dat geval overeind!

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle