Video's - 14 april 2015   10:15 Dylan Thomas doet funpark op Freeride gear!

Door:

De snowboarder Dylan Thomas laat zien dat je echt geen hypermodern funpark board moet hebben om zieke tricks uit te voeren. Hij heeft namelijk een freeride board van Rossignol onder z’n voeten gezet en vervolgens weet hij alsnog de double corks zonder problemen uit te voeren! Kijk snel de beelden! 

Tijdens de Burton European Open zorgde Markus Keller er al voor dat de commentatoren en snowboard liefhebbers over heel de wereld zaten te kijken met de gedachte ‘WTF is hij aan het doen!’. Hij ging namelijk de pipe in met een 183 centimeter lang swallowtail (zwaluwstaart) board die normaal gesproken écht alleen geschikt is voor diepe poedersneeuw.

Dylan Thomas pakt het hier iets minder extreem aan, maar toch heeft hij een board uitgekozen die eigenlijk niets te zoeken heeft in een funpark. Het gaat hier om het 163 centimeter lange Rossignol Xavier de la Rue board en het feit dat deze freeride legende zijn naam er aan heeft verbonden zegt genoeg over de rijkwaliteiten van het snowboard.

Deze plank is een van de stijfste snowboards op de markt en menigeen vraagt zich dan ook af wat er in het hoofd van Dylan Thomas afspeelt. Waarom zou je met zo’n board het funpark induiken? Voor het funpark heb je namelijk een flexibel board nodig die niet zo lang is, zodat je tricks zonder moeite uit kan voeren en de rails ook een heel stuk makkelijker zijn. Dylan heeft er allemaal schijt aan en laat zien dat je ook met een poederboard kan freestylen!

Dylan zelf staat normaal gesproken op een board van maximaal 155 centimeter lang, dus zo’n poederboard is voor hem extra ongemakkelijk. Het is er in ieder geval niet aan af te zien, in deze video zet hij de tricks op de rails neer alsof het hem geen moeite kost en zelfs de double cork komt voorbij. +1!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's