Video's - 12 december 2017   12:30 Elia Mitalas dropt fijne edit van winterse periode in Nieuw Zeeland

Door:

Op het moment van schrijven moeten we de Dutch Cup wedstrijden helaas even zonder ‘m doen en dit alles vanwege een gekneusde hiel die hij met trampoline springen op heeft gelopen, maar stilzitten? Dat heeft het freestyle talent Elia Mitalas in de periode daarvoor allerminst gedaan. Zijn trip naar de andere kant van de wereld is hier een mooi voorbeeld van waar hij afgelopen zomer voor twee maanden heeft getraind. Dit werd uiteraard vastgelegd op de camera en de beelden zijn erg lekker!

Dat de sneeuwvlokken in deze periode ondertussen naar beneden komen dwarrelen doet ons alweer snel vergeten hoe het was toen we in juni of juli van dit jaar zaten. Toen was het hier allemaal alsnog nat en klote wat minder erg om naar buiten te gaan, maar daar doelen we eigenlijk niet op. Voor ons was het volgens de kalender tijd voor de zomer, waar het juist aan de andere kant van de wereld winter was!

Daar waren zoals je wellicht al wel weet een aantal atleten bezig en daar zat Elia Mitalas ook tussen, maar wat bracht ‘m nou eigenlijk echt naar Nieuw Zeeland? “Ik ben naar Nieuw Zeeland gegaan om te trainen. De afgelopen vier zomers heb ik in Les Deux Alpes gezeten en ik vond dat ik klaar was voor een volgende stap. Daarnaast was het hier in Nederland zomer en in Nieuw Zeeland winter en daarmee de ideale training voor in de zomer maanden. En tja, het is zo ver weg van huis dat je niet voor een paar weken erheen gaat, dus toen was twee maanden de oplossing,” blikt Elia Mitalas terug op z’n keuzes.

Samen met Vincent Renooy werd er genoeg geskied en daarmee ook genoeg geleerd. “We zaten samen in een kamer in Wanaka en deden veel samen. Jammer genoeg voor Vincent brak hij z’n sleutelbeen, maar al gauw stond hij alweer boven om mij te filmen. Vanaf toen had ik dus een persoonlijke filmer!” lacht Elia Mitalas, die meteen even vertelt wat in z’n nieuwste edit te zien valt. “In de edit zie je vooral veel jib en rail tricks waar ik me dus op heb gefocust, verder heb ik nog wel veel grote kickers gesprongen en veel geleerd!”

Zonder twijfel dus een slimme keuze van Elia Mitalas om z’n zomerse dagen door te brengen in Nieuw-Zeeland, maar nu is het tijd om door te pakken naar de winter in Europa en ook daar heeft hij al een plan. “Komend seizoen richt ik me vooral op de Europa Cup wedstrijden. Er staan nu drie wedstrijden op de planning en uiteraard wil ik het Nederlands Kampioenschap niet aan mij voorbij laten gaan.”

Al met al dus een mooi iets om naar uit te kijken en we houden op je op de hoogte wat Elia Mitalas allemaal uitspookt, maar eerst moet je onderstaande edit even begluren want die is zeker de moeite waard. Meer zien van Elia Mitalas? Klik dan hierrrr.

Bron:

Foto: Vincent Renooy

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's