Video's - 11 april 2016   15:52 Filip Flisar gaat een rondje skiën met een jetpack op z’n rug

Door:

De skiër met ‘s werelds meest epische snor, Filip Flisar, wilde wel eens een keer wat anders doen dan skicross. In z’n thuisland Slovenië heeft hij de mensen gevraagd een challenge te bedenken en daar kwam uit dat hij moest gaan skiën met een jetpack op z’n rug. Check hier de beelden! 

Filip Flisar, of Mister Moustache zoals we ‘m liever noemen, is bij de meesten wel bekend vanwege z’n epische krulsnor en de bijbehorende snorrenhelm die hij tijdens de Olympische Spelen gebruikte! Maar ondertussen staat hij ook nog gewoon het hele jaar op de ski’s en doet hij mee met de Skicross WK wedstrijden, waar hij zelfs al een keer kampioen is geworden. Ook voor hem zit het seizoen er wel zo’n beetje op en dan is het natuurlijk tijd om een beetje rond te kloten!

In Slovenië heeft hij dan ook via internet gevraagd om een challenge neer te zetten voor ‘m en blijkbaar heeft iedereen massaal gekozen voor het skiën met een jetpack en belofte maakt schuld! Samen met Red Bull is hij aan het werk gegaan om de perfecte jetpack te vinden die hij kon gebruiken op de lange latten en het is ‘m nog gelukt ook.

Het apparaat wat op z’n rug zit weegt 40 kilo, maakt 96.000 toeren per minuut en de uitlaat heeft een temperatuur van 850 graden. Het hele zaakje maakt gebruik van kerosine en als je keihard op je bek gaat dan heb je een heel groot probleem! En dan hebben we het nog niet eens over de snelheid, want Mister Moustache kan makkelijk 120km/h halen op de lange latten terwijl hij op een plat stuk aan het skiën is. Kan je nagaan wat er gaat gebeuren als hij dit op een echt downhill skicross parcours doet!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's